روشی نوین در تبدیل محصول جانبی واکنش تولید بیودیزل، به مواد با ارزش و زیست تخریب پذیر، با استفاده از نانو کاتالیست های هتروژن عامل دار شده

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 791

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_075

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

با گسترش استفاده و افزایش تولید سوخت زیستی بیودیزل و کاهش با شیب تند در قیمت گلسرین، انتظار می رود که این ماده به عنوان بستری بزرگ برای تولید مواد شیمیایی ارزشمند تر بکار رود. در میان روشهای مختلف تبدیل گلیسرین، واکنش کاتالیستی الیگومری گلیسرین به پلی گلیسرول ها که موادی زیست تخریب پذیر هستند به دلیل دامنه وسیع کاربردهای سبز آن از جمله در افزودنی های مواد غذایی، دارو سازی، داروهای بیولوژیکی و همچنین دارو رسانی هدفمند، یکی از فرآیند های مورد توجه در این زمینه است. واکنش آبگیری از گلیسرین به طور معمول توسط کاتالیست هموژنی مانند اسید سولفوریک انجام می شود که نه تنها تولید یک محصول خاص را دشوار می سازد بلکه مواردی از جمله خوردگی و عدم بازیافت کاتالیست باعث ایجاد یک نکته منفی در اقتصاد فرآیند می شود. این طرح به دنبال رفع این معایب و بهبود واکنش مذکور می باشد که در این راستا با استفاده از کاتالیست هتروژن و استفاده از خواصی از جمله سطح ویژه بالای آن و همچنین امکان کنترل سایز حفرات در این کاتالیست که بعنوان محدود کننده رفتار می‌کند، می توان فرآیند آبگیری از مولکول های گلیسرین را انجام داد. از طرف دیگر جلوگیری از خوردگی، امکان جدایش کاتالیست با روش‌های ساده سانتریفوژ و صاف کردن از محیط واکنش و قابلیت بازیافت این دست از کاتالیست‌ها از جمله مزایای این طرح است.در این گزارش سنتز نانوکاتالیست های مزوپور سیلیکا و بکارگیری آن در واکنش کوپلاژ بین مولکول های گلیسرین انجام و بررسی شده است. به همین منظور ابتدا با استفاده از TEOS به عنوان منبع سیلیکا و همچنین Triton X-100 به عنوان یک سورفکتانت زیست تخریب پذیر و غیر سمی، ذرات متخلخل سنتز شدند و مورفولوژی آنها با استفاده از آنالیز SEM بررسی شد. سپس گروه های سولفونیک اسید با استفاده از کلروسولفونیک اسید روی سطح کاتالیست جهت انجام واکنش ایجاد شد. واکنش آبگیری از گلیسرین بوسیله این کاتالیست در سیستمی که بدین منظور طراحی گشته و شامل حمام روغن و سیستم Dean-Stark است، گذاشته شد و پس از انجام واکنش به مدت 12 ساعت، محصولات با استفاده از آنالیز GPC مورد مطالعه قرار گرفتند و نتیجه حاصل بیانگر انجام واکنش و ایجاد پیوند بین مولکول های گلیسرین است.

نویسندگان

اشکان حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشکده انرژی، پژوهشگاه مواد و انرژی

محمود کاظم زاد

عضو هیات علمی پژوهشکده انرژی، پژوهشگاه مواد و انرژی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Glycerol, in Kirk-Othmer Encyclopedia of Chemical Technology, John Wiley & ...
  • Z. Z. J. Wang, J. Zhuge, H. Fang and B. ...
  • J. Chowdury and K. Fouky, Chem. Eng., 1993, 100, 35-39. ...
  • F. Karao smanoglu, K. B. Cigizoglu, M. Tuter and S. ...
  • L. C. Meher, D. Vidya Sagar and S. N. Naik, ...
  • M. McCoy, Chem. Eng. News, 2006, 84, 7. ...
  • Top value added chemicals from biomass, ed. T. Werpy and ...
  • K. S. Tyson, J. Bozell, R. Wallace, E. Petersen and ...
  • S. Claude, Lipid-Fett, 1999, 101(3), 101- 1O4. ...
  • Barrault J, Clacens JM & Pouilloux Y. 204. Selective O ...
  • J.-M. Clacens et al. / Applied Catalysis A: General 227 ...
  • نمایش کامل مراجع