ارزیابی اثر بخشی دوره های آموزش ضمن خدمت پایه هفتم در پیاده سازی تغییرات برنامه های درسی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,113

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_011

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

برنامه درسی ملی به عنوان یکی از نظام های اصلی تحول بنیادین در آموزش وپرورش ، زمینه تغییر در محتوای آموزشی را فراهم می آورد. ومعلمان نقش محوری را در پیاده سازی این تغییرات ایفا می کنند. ایجاد تغییر در برنامه مستلزم آموزش هایی است تا افراد بتوانند آمادگی لازم را برای اجرای بهتر برنامه کسب نمایند بنابراین دوره های آموزش ضمن خدمت می تواند درایجاد این آمادگی موثر باشد. اهمیت آموزش های ضمن خدمت برهیچ سازمانی پوشیده نیست واگر حساب شده ادامه یابد می تواند در افزایش دانش ، مهارت کارکنان وحل مشکلات محیط کار چاره ساز باشد ازاین رو تلاش مستمر در بهبود کیفیت آن می تواند منافع قابل ملاحظه ای داشته باشد .آموزش به خودی خود سودمند نیست مگر از آموزش های ارائه شده ارزشیابی به عمل آید.ارزشیابی جمع آوری منظم اطلاعات با هدف بهبود آموزش ویا انجام قضاوت در مورد اثر بخشی برنامه های آموزشی تعریف می شود این مرحله شامل مهارت هایی است که بفهمیم یادگیرنده به اهداف تعیین شده دست یافته یا خیر . برای تعیین ارزش دوره های آموزشی الگوهای متعددی وجود دارد که از مهم ترین آن ها مدل ارزشیابی کرک پاتریک است ( احمدی وحکیمی 1387) کرک پاتریک (1996) چهار سطح برای ارزشیابی آموزش پیشنهاد می کند که عبارتند از :سطح نخست: واکنش (reaction): چگونگی احساس شرکت کنندگان را در مورد برنامه ( نسبت به آموزش ، برنامه درسی ،تکالیف درسی ، تجهیزات آموزشی ، کلاس ، محتوای آموزشی و.....) اندازه گیری می کند.سطح دوم : یادگیری (learning): تعیین میزان فراگیری مهارت ها وحقایقی که در دوره آموزشی به شرکت کنندگان آموخته شده است .سطح سوم : رفتار (behavior): تعیین میزان تغییراتی است که در رفتار شرکت کنندگان دراثر شرکت در دوره های آموزشی حاصل می شودسطح چهارم : نتایج (resuts) منظور میزان تحقق هدف هایی است که به طور مستقیم به سازمان ارتباط دارد ودر آن شواهدی از نتایج از قبیل کاهش هزینه ها دوباره کاری ها افزایش کیفیت تولیدات سود وفروش بررسی می شود.

نویسندگان

عمید آزادگان

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه بیرجند

محسن آینی

دانشگاه علوم تربیتی دانشگاه بیرجند

علیه آزادگان

دبیر آموزش وپرورش

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :