ریاضی شهرستان علی آباد کتول (استان گلستان )

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 611

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_181

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

گنجاندن اطلاعات متعددی در کتاب های درسی رویکردی حافظه پروری یادگیری سطحی ،محتوای غیر فعال عدم توجه به کاربری بودن مطالب کتاب های درسی وتوجه بیش از حد به کسب نمره همواره از مسائل عمده ای در نظام آموزش وپرورش کشور ما بوده اند(کرمی ،1392)در زمینه تحلیل محتوای کتاب ریاضی سال اول متوسطه (هفتم ) تحقیقات خاصی صورت نگرفته وآن هم به دلیل تازه تالیف بودن آن می باشد اما از آنجا که رویکردی برنامه درسی ریاضی در کلیه دوره های تحصیلی جاری وسالی می باشد لذا میتوان بانگاهی به تحقیقات صورت گرفته در کتب جدیدالتالیف دیگر نتایج آنها را ملاک عمل قرار داده که از میان آنها می توان به چند نمونه اشاره کرد.در تحلیل محتوای کتاب ریاضی 1 اول متوسطه سال 1387 براساس حیطه شناختی بلوم نتایج بدست آمده نشان دهنده آن است که در تدوین هدف های کتاب بیشتر به سطح پایین حیطه شناخت (درک وفهم ) توجه شده وبه سطوح بالای حیطه شناختی توجه کمتری شده است (نصرت آبادی وکرمی پورزارعی ،1389) در پژوهش دیگری که کتاب ریاضی اول متوسطه براساس تکنیک تحلیل محتوای ویلیام رومی مورد بررسی قرار گرفته است ضریب یادگیری متن کتاب 8/0 آمده که در حد مطلوب است ونشان می دهد که متن کتاب به صورت فعال تدوین شده است این مقایسه نمایان می سازد که ضریب درگیری متن کتاب قدیم 3/0 نشان دهنده غیر فعال بودن کتاب بوده است (محمودیان فر ،1389)آموزش ریاضی دو هدف رای دنبال می کند یکی این که دانش آموزان را قادر می سازد از آنچه که در مطالعه ی ریاضی یاد می گیرند استفاده کنند هدف وی این است که دانش آموزان را قادر می سازد با یادگیری خلاقانه ریاضی ، لذت ذهنی ببرند (اکوبا 2001) وهدف فوق الذکر بعنوان شاخصهای می توان نام برد که در برنامه درسی ریاضی بصورت عینی تری وکتاب درسی ریاضی هفتم مدنظر مولفین محترم بوده است که سعی شده دراین مقاله به سوالات زیر پاسخ پژوهشی لازم داده شود آیا بعد محتوای کتاب از وضعیت مناسبی برخوردار است ؟ وآیا ویژگی های موردی ومطالب آموزش در وضعیت مناسبی قرار دارد؟ وآیا نشر کتاب از وضعیت مطلوبی برخوردار است ؟

نویسندگان

رضا شیرازی

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی مدرس استانی کتاب جدید التالیف دبیر ریاضی آموزش وپرورش شهرستان علی آباد کتول

راضیه نظری

کارشناس ارشد – معاون مجتمع آموزشی وپرورشی پیامبر اعظم (ص) شهرستان علی آباد کتول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حافظ‌نیا، محمد رضا (1385). مقدمه ای بر روش تحقیق در ...
  • خاکی، غلامرضا (1382). مدیریت دانش، ترجمه حسین رحمان سرشت. تهران، ...
  • سیف، علی اکبر (1383). اندازه گیری، سنجش و ارزیابی آموزشی، ...
  • کرمی، زهره، اسد بیکی، پژمان و کرمی، مهدی (1392). تحلیل ...
  • کلانتری، خلیل (1382). پردازش وتحلیل داده‌ها در تحقیقات اجتماعی و ...
  • محمودیان فرد، شید (1389. تاملی بر محتوای ریاضی یک قدیم ...
  • نصرت آبادی، مریم و کرمی پور زارعی، محسن(1389) تحلیل محتوای ...
  • نوریان، محمد(1390). راهنمای عملی تحلیل محتوای کتاب های درسی دوره ...
  • Dogbe.J. K. (2010). Concepts of variable in middle_grades mathematics textbooks ...
  • Kazuyoshi Okubo (2001). Sugakutekina Kangeakata wo Do Toraetara Yoika (How ...
  • نمایش کامل مراجع