تحولات تاریخی تغییر در برنامه های درسی پس از قانون اساسی معارف

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 585

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_361

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

ایران به عنوان یک کشورصاحب تمدن ازدوره باستان تادوره معاصر همیشه ازیک نظام آموزش منسجم وصاحب نام برخورداربوده است. بانگاهی به خط سیرنظام تعلیم وتربیت ایران پس ازاسلام، مسیری مضبوط ومنطقی را برابرخود می بینیم که هرچند بافرازونشیب هایی به دلیل عوامل سیاسی همراه است اما بایک پیشرفت قابل توجه همراه بوده وباشرایط خاص زمانی ومکانی تبلوریافته است که این شرایط زمانی ومکانی جلوه اش بیشتردرتحولات برنامه های درسی نمایانگر می باشد. سیرتحول برنامه های درسی ایران تاتصویب قانون اساسی معارف بدون دخالت ونظارت دولت بوده هرچند تمایلات حکام دربرنامه درسی موثربوده وعلماء فضلاو مدرسین به نحو مقتضی کتاب های درسی را تدوین ومطالب موردنیاز متعلمین رادراختیار آن ها قرارمی دادند. برای اولین بار درقانون اساسی معارف، مصوبه سال 1290 ه . ش نقش وزارت معارف درتهیه وتدوین کتب درسی مشخص گردید. باشروع مدارس نوین در ایران تحولات و تغییرات عدیده ای دربرنامه ها ی درسی دانش آموزان به وجودآمد ودوایر وادارات وسازمان های متعددی مسئولیت تهیه وتدوین برنامه های دری شدند که هریک به نوبه خودنقشی رادرراستای اهداف نظام آموزش و پرورش به دوش کشیده ا ند

کلیدواژه ها:

برنامه های درسی ، نظام آموزش وپرورش ، تغییرات وتحولات قانون اساسی معارف ، ایران

نویسندگان

علی رضائیان ابرقوئی

دبیر آموزش وپرورش

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اشرافی، مهدی (1383). دارالفنون: گفتاری در هویت دارالفنون و جایگاه ...
  • تکمیل همایون، ناصر (1385). تاریخ آموزش و پرورش در ایران ...
  • صدیق، عیسی (1342). تاریخ فرهنگ ایران از آغاز تا عصر ...
  • قاسمی پویا، اقبال (1377). مدارس جدید در دوره قاجاریه؛ بانیان ...
  • هاشمیان، احمد (1379). تحولات فرهنگی ایران در دوره قاجاریه و ...
  • نمایش کامل مراجع