آسیب شناسی برنامه درسی دینی به عنوان الگوی تغییر دربرنامه درسی دوره متوسطه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,312

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_391

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

در تاریخ معاصر اندیشه های فلسفی ،همسویی هایی میان رویکردهای فلسفی وبرنامه درسی قابل طرح بوده است در مواجهه فلسفی با برنامه درسی کوشش بر آن بوده که با تحلیل ماهیت یا ویژگی دانش راهی برای اندیشه وتصمیم گیری در زمینه برنامه درسی فراهم شود (فیلیپس ،1987 به نقل از باقری ،1389) این دیدگاه را در امریکا از جمله جروم برونر (1960) فیلیپ فینیکس (1964) جوزف شواب (1965) وی در بریتانیا پل هرست (1974) ریچارد پیترز (1979) وجان وایت (1973) مطرح کرده اند به بیان مختصر وجه مشابهت دیدگاه تکثر گرایی در آن است که برای دانش ساختارهای متفاوت وبه تبع آن منطق های متفاوتی قائل شده وبرهمین اساس در برنامه درسی به طور اساسی به رویکردی رشته گرا یا کثرت گرا توجه یافته اند به عبارت دیگر شناخت واقعیت بنیادی موجودات (علم حقیقی واحد ) شناخت انواع مختلف برآورده می سازند (علوم اعتباری ) همه موردی توجه برنامه درسی خواهند بود (باقری ،178:1386) ایدئولوژی برنامه ی درسی نیز ماتریسی از ارزش هایی است که به برنامه درسی به عنوان یکی از مفاهیم اصلی مدرسه برای شناسایی اهداف جهت می دهد ایدئولوژی های برنامه درسی به عنوان اعتقادات وباورهایی تعریف می شوند که براساس آن ها می توان به سوالاتی در زمینه های زیر پرداخت مدارس چه موادی باید تدریس کنند ؟ چه دلایلی دارند ؟ برای چه هدف هایی به وجود آمده اند ؟ ایدئولوژی های برنامه درسی به ندرت دریک شکل عمومی وبه بیان واضح وروشن ارائه می شوند اما با این وجود ارزش ها اقدامات جدی ومهمی را هدایت می کنند می توان گفت در امر آموزش وپرورش ایدئولوژی ها به عنوان سیستم نظام های اعتقادی هستند که قضایای اثبات شده ای را برای اخذ تصمیماتی درباره مطالب و مواد اموزشی در عمل ارائه می دهند (آیزنر ،2002).امروزه ی در برنامه درسی مدارس کشور ما مدرسه محیطی را ایجاد می کند که آن محیط پاداش زیادی را به تفکر خلاق نمی دهد وبرشکلی از عقلانیت که همگرایی را در مورد شناخت شده ها بیشتر از کشف ناشناخته ها تاکید می کند

کلیدواژه ها:

برنامه درسی دینی ، آسیب شناسی دوره متوسطه ، مدل تایلر

نویسندگان

مصطفی شیخ زاده

عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آلوستانی مفرد، محسن (1391). آسیب‌شناسی http ://www _ magiragiran. cim.دینی ...
  • پناهی قالقاچی، طاهر (1390). بررسی رابطه بین جهت گیری‌های مذهبی ...
  • رهنما، اکبر و همکاران (1391). آسیب‌شناسی تربیت دینی دانش‌آموزان از ...
  • سجادی و اسدی (1385). خرده پیوست: تبیین تحلیل و نقد ...
  • صادقی، مصوره السادات و همکاران (1391). تصور از خدا در ...
  • نمایش کامل مراجع