واکاوی فرایند تغییر برنامه درسی وعلل مقاومت در برابر آن

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,266

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_410

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

برنامه درسی بعنوان هسته اصلی نظام آموزشی، تضمین کننده کیفیت واثربخشی هرنظام آموزشی می باشد. بازنگری وتغییر برنامه های درسی به منظور پاسخ گویی بیشتر باشرایط جدیداجتماعی صرفا باوضع قوانینی حاصل نمی شود. (مهدویف 1389) بلکه به نظر می رسد هرگونه تغییری دربرناه های درسی، بدون برطرف نمودن موانع موجود واصلاح تفکرمجریان برنامه نمی تواند بصورت کامل صورت گیرد. توجه به تمامی فاکتورهای تغییرآموزشی ازاین جهت حائز اهمیت است که پس ازاعمال تغییردچارشکست نشویم. همان طورکه فولان ( 2007) می گوید: ((افراددربرابر تغیر مقاومت می کنند، بدین دلیل که نمی دانند چگونه ازعهده آن برآیند)) این جمله بدین معناست که باافزایش آگاهی معلمان و مجریان برنامه ی درسی درخصوص تغییرات واصلاحات صورت گرفته ، می توان مقاومت آنان را کاهش داد. بطوریکه پذیرای تغییرات ایجادشده باشند. مقاومت دربرابر تغییر، هرنوع نگرش یارفتاری است که اکراه شخص به انجام یاحمایت ازیک تغییرواجرامطلوب رامنعکس می کند که چنین مقاومت هایی اغلب توسط عاملین اجرادیده می شود( موسی پوروصابری ، 1389) .بنابرآنچه گفته شد، برای اجرای موفقیت آمیز تغییرات واصلاحات ، باید درابتداشرایط تغییر رافراهم کردوموانع موجوددر برابرتغییرات راشناسایی ورفع نمود. براین اساس پژوهش حاضربا هدف شناسایی وواکاوی فرایند تغییربرنامه درسی و علل مقاومت دربرابر آن انجام شده است. شناخت این موانع به برنامه ریزان کمک خواهد کردتافرایند تغییر و اصلاح برنامه های درسی رابطور اثربخش مدیریت نمایندوذهن ها رامهیای پذیرش تغییرا پیش روسازند.

نویسندگان

عاطفه عطاران

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه خوارزمی

رضوان صفیان

دانشچوی دکترای برنامه ریزی درسی دانشگاه خوارزمی

فهیمه کاکایی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی توسعه آموزش عالی دانشگاه مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مهدوی، مریم (1389). تغییر برنامه‌های درسی از نظر معلمان دوره ...
  • مهرمحمدی، محمود (1387). برنامه درسی: نظرگاه‌ها، رویکردها و چشم اندازها. ...
  • موسی‌پور، نعمت الله و صابری، سید حسین (1389). ارزشیابی استلزامات ...
  • Fullan, M. (1999). Changing forces: The sequel. London, ao: Falmer. ...
  • نمایش کامل مراجع