نقش آموزش های فنی وحرفه ای در اشتغال و(لزوم تغییر سیاستهای آموزش وپرورش در اهداف ،ساختار ،فرایندها وبرنامه ریزی این آموزش ها در هنرستان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 680

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_470

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

آموزش های فنی وحرفه ای ومهارتی درهرکشور، ساختای است یکپارچه وهدفمند که وظیفه اصلی آن آموزش وتربیت نیروی کارماهر برای ورود به بازرا کاروهمچنین آموزش مداوم مهارت های لازم به شاغلین برای حفظ وتوسعه اشتغال موجودوانطباق توانمندی های افراد بانیازهای جدیدبازارکاروتغییرات تکنولوژیکی می باشد( اکبری ونه آبادی، به نقل ازردولف وتای، 2006).بعدازجنگ دوم جهانی به واسطه تحولات عظیم اقتصادی وتغییرات سریع تکنولوژی ، نظام آموزش فنی وحرفه ای موردتوجه قرارگرفت. بعدازطرح نظریه ی سرمایه انسانی دردهه 1960 م.توافق عمومی بین سیاست مداران وبرنامه ریزان آموزشی و همچنین اندیشمندان به وجودآمدوآموزش راکلیدحرکت به سوی توسعه اقتصادی می دانستند(عصاره وهمکاران ، به نقل از فاجرلیندو ساهاف 1391).درهمین زمینه ، خلاقی (1381) نیزعنوان می کندآموزش های فنی و حرفه ای یکی از منابع اصلی تربیت نیروی ماهر ونیمه ماهر جهت توسعه به ویژه درشرایطی است که کشور مابامعضلاتی همچون بیکاری وکمبود سرمایه گذاری وتورم مواجه است. لذاتوجه به آموزش های فنی وحرفه ای باید از اولویت های اصلی نظام آموزشی باشد. مسائلی ازقبیل ارتباط آموزش های فنی وحرفه ای بااشتغال ونیازهای بازارکار براهمیت این قبیل آموزش هامی افزاید.ازطرفی آموزش های فنی وحرفه ای بایکی از پایدارترین مباحث اقتصادی وجامعه شناختی یعنی شغل نیز ارتباط مستقیم دارد. مک لین مدیر یونیوک ( 2005) به صراحت اعلام می کند 80درصد مشاغل دنیانیازمند مهارت های فنی وحرفه ای است ( عصاره ، همکاران، 1391).

کلیدواژه ها:

آموزش های فنی وحرفه ای ، اشتغال

نویسندگان

امیر نجفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد

امیر ثابت زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد

محمودی سعیدی رضوانی

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :