دوره ابتدایی در ایران یادگیری مادام العمر مبنایی برای تغییر برنامه درسی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 683

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_472

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

امروزه نمی توان، نقش آموزش وپرورش رابرای آینده جامعه کم اهمیت شمرد.ولیکن آموخته های دوران مدرسه ، برای نیل به اهداف متعالی ، نارساجلوه می کند. بنابراین ، یک بازاندیشی بنیادی درعناصر برنامه های درسی که منجربه بهسازی آموزش وپرورش شود، ضرورت دارد. به گونه ای که هرفرددریک فرایند دائمی، آگاهانه ومسئولانه ، درگیریادگیری شودوتعهد خودرا نسبت به خودآموزی ازطریق ایجاد، تقویت و تثبیت یادگیری مادام العمر ارتقا دهد. درحقیقت ایده یادگیری مادام العمر به عنوان یک راهبرد جهت دستیابی به اهداف متعالی آموزش ،ظهوریافته است .یادگیری مادام العمر بریادگیری تمرکزداردکه فردازگهواره تاگورازطریق تجاربی سازمان یافته یااتفاقی، رسمی یاغیررسمی به دست می آورد. حیدری همت آبادی، موسی پور وحری ( 1386) درمقاله ای بانام نظام برنامه ریزی درسی متناسب با توسعه سواداطلاعاتی ویادگیری مادام العمر اظهارداشتند که پذیرش تحقق جامعه اطلاعاتی، ضرورت همراه شدن باتحول در عرصه آموزش و پرورش، الزام مجهزشدن تمام افراد به خصوص دانش آموزان ازساله ای اول تحصیل به مهارت سواد اطلاعاتی درراستای رسیدن به هدف یادگیری مادام العمر برای ادامه بقاوزندگی درعصرکنونی این الزام راپدید می آورد که دراهداف وسیاست های آموزش وپرورش بازنگری صورت گیرد. علی رغم وجودتاکیدبسیاری دربیانیه های رسمی و ضرورت آموزش مادام العمر، ارتباط کمی بین عملکردای رایج در آموزش رسمی وراهبردها ، همچنین عوامل پیش برنده یادگیری مادام العمر وجوددارد (هلتربن، 1999).

نویسندگان

مریم نصیری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه علامه طباطبائی

شیدا جعفری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه علامه طباطبائی

زینب خزائی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه علامه طباطبائی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حیدری همت آبادی، زهرا؛ موسی‌پور، نعمت اله و حربی، عباس ...
  • فتحی واجارگاه، کوروش (1380).اصول برنامه‌ریزی درسی. تهران: ایران زمین. ...
  • کریمی، صدیقه؛ نصر، احمدرضا و بقراطیان، کاظم (1388). یادگیری مادام‌العمر: ...
  • محمدی‌مهر، مژگان (1390). طراحی و اعتبارسنجی الگوی برنامه درسی دوره ...
  • Candy, P. C., Crebert, R. G. O & Leary, I. ...
  • Helterban, V. R. (1999). Life Long Learning:A Qualitativc study of ...
  • نمایش کامل مراجع