بررسی تنوع ژنتیکی خرفه بومی ایران با استفاده از صفات مورفولوژیکی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 821

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BPCONF02_014

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

چکیده مقاله:

خرفه با نام علمی Portulaaa oleraaea یک گیاه یکساله است که در مکان های زیستی متعددی در سراسر جهان رشد می کند و از نظر مواد غذایی در لیست گیاهان اقتصادی جهان گنجانده شده است. این پژوهش با هدف تعیین تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های بومی گیاه دارویی خرفه در ایران با استفاده از صفات مورفولوژیک مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 ژنوتیپ به عنوان تیمار در 4 تکرار انجام شد. نتایج جدول تجزیه واریانس چهار صفت شامل میزان مواد جامد محلول، طول ساقه اصلی، قطر میانگره و تعداد گل در بوته، در بین 20 توده خرفه معنی داری را نشان داد. مقایسه میانگین به روش آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح 5 درصد، بیشترین میزان مواد جامد محلول را در تهران، و بیشترین طول ساقه اصلی، قطر میانگره سوم و تعداد گل را به ترتیب در ژنوتیپ های همدان، شیراز، اردبیل نشان داد.

کلیدواژه ها:

خرفه ( Portulaaa oleraaea ) ، تنوع ژنتیکی ، صفات مورفولوژیکی

نویسندگان

ایمان خلیلی باصری

کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی

مهدی محب الدینی

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

مهدی بهنامیان

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

سارا دژستان

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :