بررسی اثر پیش تیمار توده ی زیستی ساکارومایسس سرویزیه بر جذب زیستی کادمیوم

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 613

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BSCONF01_651

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: در دهه های اخیر آلودگی محیط زیست با فلزات سنگین به سرعت افزایش یافته و عواقب جبران ناپذیری را برای حیات موجودات زنده به دنبال داشته است. از این رو عرضه راه حلی در این باره بدنبال تحقیقات مختلف در این زمینه در سراسر دنیا آغاز شد. هدف از این پژوهش بررسی اثر پیش تیمار توده ی زیستی ساکارومایسس سرویزیه روی جذب زیستی فلز کادمیوم است.روش کار: برای انجام این پژوهش از مخمر ساکارومایسس سرویزیه با PTCC:9763 استفاده شد و برای تهیه ی توده زیستی در محیط SDA مایع کشت شد. سپس با کمک سانتریفیوژ بیومس جدا و خشک و قسمتی از آن به صورت پودر تحت تیمار اسید و قسمت دیگر تحت تیمار سود قرار گرفت و بخشی نیز تیمار نشده باقی ماند. سپس دوباره بیومس ها شستشو، جداسازی و در حرارت 80درجه خشک شدند. همه سلول های مخمر کشته شده هستند. سپس هر کدام از آنها به محلول 100ppm کادمیوم اضافه شدند و 1 ساعت در شیکر انکوباتور قرار گرفتند. نهایتاً نمونه ها سانتریفیوژ و مایع رویی برای بررسی میزان فلز با جذب اتمی استفاده شد. نتیجه گیری و بحث: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش مخمر ساکارومایسس سرویزیه از توانایی قابل قبولی در جذب زیستی فلز کادمیوم برخوردار است و توانست بیش از نیمی از فلز موجود در محلول را حذف کند. بنابراین می توان این مخمر را با توجه به توانایی بالا در پاکسازی زیستی محیط های آلوده به این فلز استفاده کرد. بطوری که در تیمار اسیدی 25 % ،در تیمار بازی 55 % و در بیومس تیمار نشده 95 % از فلز موجود در محلول را حذف کرد.بنابراین می توان این مخمر را با توجه به توانایی بالا در پاکسازی زیستیمحیط های آلوده به این فلز استفاده کرد.

نویسندگان

هاجر بهروزی

کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن، ایران

سید منصور میبدی

دکتری تخصصی میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن، ایران

حسینعلی مشایخی

دکتری تخصصی شیمی تجزیه، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • میبدی، س م.، فتوحی، ش.، جلیل زاده، ا، فتوحی، م ... [مقاله ژورنالی]
  • Ahalya, N., Ramachandra, T., Kanamadi, Rd. 2003, Biosorption of heavy ...
  • Manuela, D. et al, 2010, removal of heavy metals using ...
  • Huang, Q., Chen, W., Theng, B .2008, Role of bacteria ...
  • Pas ternakiewicz, Anma. 2006, the growth of Saccha romyces cerevisiae ...
  • نمایش کامل مراجع