بررسی تاثیر ارتفاع ساختمانها در آسایش حرارتی فضاهای شهری با استفاده از نرم افزار Ecotect و Vasari نمونه موردی خیابان شهرداری تهران (حدفاصل میدان تجریش تا میدان قدس)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,962

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBOEC02_259

تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1392

چکیده مقاله:

با توجه به اهمیت استفاده از عوامل طبیعی در معماری و شهرسازی امروز و نیاز به ایجاد پایداری اکولوژیک میان طبیعت ومصنوعات بشری حداکثر استفاده از عوامل محیطی و طبیعی در شهرسازی جزو ارکان پایداری در این زمینه می باشد.پژوهش حاضر به بررسی تاثیر عوامل خرد اقلیم بر آسایش محیطی و حرارتی در فضاهای شهری و ارتباط آن با ارتفاعساختمانها به عنوان جداره های موثر بر خرد اقلیم پرداخته است. مسئله این است که چه اقداماتی را می توان در جهت دستیابی به آسایش حرارتی در محیطهای شهری انجام داد؟ و آیا می توان از این اقدامات بصورت نظام مند در جهت ساماندهی حرارتی و محیطی فضاهای شهری استفاده کرد؟در این مقاله به عنوان نمونه موردی، با بررسی وضعیت موجود خیابان شهرداری و تحلیل ان بوسیله نرم افزار ECOTECT بر اساس داده های اقلیمی تهران از نظر آسایش حرارتی به شناسایی محدوده های بحرانی از نظر آسایش حرارتی و محیطی اقدام شده است که عموما در ارتباط با ارتفاع جداره های شهری می باشد. بدین ترتیب سطوح همیشه در سایه و نیز سطوحی که همواره در معرض تابش آفتاب قرار دارند شناسایی شده و جهت ایجاد آسایش محیطی در محدوده ها با اعمال تغییر در ارتفاع ساختمانها به ایجاد مناطق آفتابگیر و سایه دار در محدوده های مورد نیاز اقدام شده است. بدینصورت که در محدوده های همیشه در سایه با کاهش ارتفاع ساختمانها یا ایجاد گشودگیهای فضایی و در محدوده های همیشه در آفتاب با افزایش ارتفاع ساختمانها و ایجاد سایه سعی در ایجاد آسایش حرارتی در این فضاها شده است. در نهایت با در نظر گرفتن تغییرات انجام شده و تحلیل دوباره این محدوده با استفاده از نرم افزار ECOTECT شرایط آسایشی ایجاد شده در طرح پیشنهادی بررسی شده است. توجه به این نکته ضروری است که ایجاد محیطهای شهری دارای آسایش حرارتی و محیطی تاثیر مستقیم در تبادل انرژی میان محیط و ساختمان داشته و از نظر صرفه جویی در مصرفانرژی و نیز دستیابی به یک شهرسازی پایدار نقش اساسی را ایفا می کند.

نویسندگان

سیدابراهیم حسینی

کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه تربیت مدرس تهران

سیده حمیده شعبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ امین‌زاده، بهناز؛ داعی‌نژاد، فرامرز، ملاحظات محیطی در طراحی و ...
  • _ پور جعفر، محمد رضا-فرزبود، سولماز- لزوم پیاده راه سازی ...
  • _ جی زد براون- مارک دکی- طراحی اقلیمی استراتژیهای طراحی ...
  • _ رازجویان، محمود-تقویم نیاز به سایه وآفتاب- نشریه صفه _ ...
  • _ رازجویان، محمود- اسایش بوسیله معماری همساز با اقلیم - ...
  • _ کیومرثی، وحید، احمدی پور، فریبا ؛ معماری هوشمند پایان ...
  • _ ماتلاک، جان، آشنایی با طراحی محیط و منظر (جلد ...
  • _ مفیدی، سید مجید- مبانی اکولوژی شهری شهر های عصر ...
  • Richview, Clonskeagh, Solar shading for the European climates, Energy Research ...
  • Scott Carver, REPORT OON HOUSING AFFO RDABILITY, CSIRO Sustainable Ecosystems, ...
  • نمایش کامل مراجع