بررسی و اندازه گیری تاثیر استفاده از شیشه هوشمند ترموکرومیک درکاهش میزان مصرف انرژی ساختمان ها (نمونه موردی: تحلیل عملکرد حرارتی بنای افلاک نمای پارک آبوآتش تهران)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 975

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBOEC03_053

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1394

چکیده مقاله:

تخمین زده میشود به طور متوسط نیمی از انرژی مصرفی به منظور تامین آسایش حرارتی در ساختمانها از طریق درها و پنجرهها اتلاف میگردد که این موضوع لزوم مطالعات دقیق و ارائه راهحلهای علمی و عملی در جهت بهبود عملکرد حرارتی این بخش از ساختمان را دو چندان میکند. بیشک در کنار صرفهجویی، استفاده از تکنولوژی و مصالح نوینساختمانی میتواند راههای موثری را به منظور کاهش میزان مصرف انرژی، پیش روی ما قرار دهد. در این پژوهش با استفاده از نتایج به دست آمده از آزمایش اسپکتروفوتومتریشیشه ترموکرومیک تولید شده توسط نگارندگان، عملکرد نوری و حرارتی آن را مورد بررسی قرار میدهیم. همچنین به منظور تعیین و اندازهگیری تاثیر استفاده از این نوعشیشهها در کاهش میزان مصرف انرژی ساختمانها، با شبیهسازی شیشه ترموکرومیک تولید شده در نرمافزار انرژیپلاس و مقایسه آن با سایر شیشههای هوشمند و شیشههایرایج در بازار خواهیم داشت که شیشه تولید شده قادر خواهد بود 59 درصد نسبت به شیشه فلوت بیرنگ و در حدود 35 الی 50 درصد نسبت به سایر شیشههای هوشمند کاهش مصرف انرژی به منظور تامین آسایش حرارتی فضاهای داخلی ساختمان را به همراه داشته باشد. علاوه بر آن با شبیهسازی شیشه ترموکرومیک در شرایط آبوهوایی مختلف کشور به این نتیجه میرسیم که شیشه مذکور بهترین عملکرد را در شرایط دمایی گرم وخشک و در شهرهایی با تابستانهای گرم و زمستانهای سرد خواهد داشت. در انتها نیز با شبیه سازی بنای افلاک نمای تهران، خواهیم دید که استفاده از شیشه ترموکرومیک به عنوان پوشش گنبد این ساختمان میتواند تا 30 درصد میزان مصرف انرژی سالانه به منظور سرمایش و گرمایش فضاهای داخلی را به نسبت وضع موجود کاهش دهد.

نویسندگان

محمد سلامتی

کارشناس ارشد، انرژی معماری، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، تهران

کتایون تقی زاده

دانشیار، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • U.S. DoE, Building energy databook, Energy efficiency & Renewable [1] ...
  • Gh. Karaminia, et al, Naional Energy Balance Sheet 1995, Power ...
  • _ _ _ _ [7] transmittance, Thin Solid Films, pp. ...
  • _ Fergason, Encapsulated liquid crystal material, apparatus and method, ]01 ...
  • A. Bahaj, P. James, M.]entsch, Potential of emerging glazing technologies]2[1 ...
  • ] M. Pan, et al, Properties of VO2 thin filmprepared ...
  • studies of thermochrome glazing, Energy and Buildins _ 4] L. ...
  • R. Henninger, M. Witte, EnergyPlus Testing with ANSI/ASHRAE]6[2 Standard 140-2001 ...
  • نمایش کامل مراجع