خواص گیاه انگور (Vitis) به عنوان یک شیرین کننده طبیعی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,107

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCNS01_050

تاریخ نمایه سازی: 11 آذر 1398

چکیده مقاله:

بیان مساله: انگور، از نظر میزان تولید، مهمترین میوه دنیا و ایران است. گیاه انگور، مو یا تاک نامیده میشود که به صورت بوتهای بوده و متعلق به تیره تاکسانان یا Vitaceae است. تاک، یکی از قدیمی ترین گیاهان اهلی به شمار میرود و آثار آن به صورت فسیل از دوران سوم زمینشناسی باقیمانده است. کشمش میوه رسیده و خشک شده ارقام مختلف انگور است و امروزه به عنوان یکی از مهمترین مواد شیرین کننده طبیعی و جایگزین قند به شمار میرود.هدف پژوهش: هدف از مقاله حاضر بررسی انواع/ ارقام مختلف این گیاه به همراه ویژگیهای آن می باشد.روش و چگونگی انجام پژوهش: مروری بر منابع معتبر موجود در این زمینه.یافته ها و نتیجه گیری: جنس انگور (Vitis) حدود 60 گونه در سراسر جهان دارد که در نیمکره شمالی، بهویژه مناطق سردسیر، پراکندگی دارند. تاکهای تجاری متعلق به سه گونه اروپائی Vitis vinifera L.، آمریکائی V. labrusca L. و موسکادین V. rotundifolia Michx میباشند. گونه V. vinifera از اهمیت بیشتری برخوردار است که در ایران نیز، به وفور یافت میشود. این گونه بر حسب رقم، روش و شرایط خشک کردن، منجر به تولید محصولات مختلفی از کشمش میشود. انگوری که اولین بار کشمش از آن بدست آمد، در مصر و ایران حدود 2000 سال قبل از میلاد مسیح، کشت میشد و تا سده حاضر ترکیه، ایران و یونان تولیدکنندگان اصلی کشمش به شمار میآیند. آب، نمکهای معدنی، قند، اسیدهای آلی، ترکیبات ازت دار، مواد معطر، رنگدانه ها، پکتین، تانن و ویتامینها از جمله مواد موجود در انگور می باشند. مواد قندی موجود در انگور، ساکارز، گلوکز و فروکتوز میباشد و مهمترین اسیدهای موجود در انگور، اسید تارتاریک و اسید مالیک بوده که %90 کل اسیدهای انگور را تشکیل میدهد. هنگامی که انگور به کشمش تبدیل میشود، غلظت ترکیبات فنلی آن به طرز قابل توجهی بالا میرود که این امر نقش قابل توجهی در پیشگیری و درمان سرطان دارد . برخلاف اکثر ترکیبات شیرین، کشمش میتواند سلامت دهان و دندان را بهبود ببخشد، خوردن کشمش یکی از راه های طبیعی ترمیم کرمخوردگیها و التیام پوسیدگی دندانها است. کشمش بواسطه داشتن خاصیت ضد میکروبی، رشد باکتریهای دهانی مرتبط با پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه را سرکوب کرده و برای دهان و دندان مفید است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

آزاده اخوان روفیگر

استادیار بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران