نقش آموزش و مشارکت مردم در اعمال مدیریت زیست محیطی پروژه های تغذیه مصنوعی منابع آب زیر زمینی در مراحل اجرا و بهره ‌برداری

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,120

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEE04_215

تاریخ نمایه سازی: 5 خرداد 1389

چکیده مقاله:

طرحهای تغذیه مصنوعی برای جلوگیری از افت سطح آب زیرزمینی و یا جبران کاهش حجم مخزن آبخوان‌ها اجرا می‌شود. اجرای اینگونه طرح‌ها در مواقعی که آبخوان‌ها در اثر بهره‌برداری‌های بی رویه یا اثرات خشکسالی مواجه با کاهش حجم مخزن شده‌اند، جهت برگشت آبخوان به حالت اولیه و جلوگیری از خسارات زیست محیطی از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد. از آنجا که اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی لزوما نیازمند اقدامات وسیع و قابل توجه فیزیکی و مکانیکی خاک، آب و محیط اطراف است، لذا بطور مستقیم و یا غیر مستقیم اثرات زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی را در منطقه به دنبال خواهد داشت و تاثیر آن بر مردم و ساکنین منطقه غیر قابل انکار است. چنین اثراتی محدود به زمان اجرای طرح نبوده بلکه در زمان بهره‌برداری از طرح نیز ممکن است اثرات مشابهی را در منطقه بر جای گذارد. طبیعی است که توجه به این اثرات و بخصوص جلوگیری از بروز عوارض نامطلوب زیست محیطی و یا کاهش و کنترل آنها از جمله موارد و اقدامات مدیریتی مهم درکلیه طرحهای تغذیه مصنوعی است و بطور یقین نادیده گرفتن اینگونه عوارض و اقدامات به گسترش بی‌ثباتی منطقه اجرای طرح و مناطق اطراف منجر گردیده و خسارات زیست محیطی و اکولوژیکی جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

نویسندگان

هادی قربانی

استادیار گروه آب و خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود

محمدرضا پوررحیمی

کارشناس ارشد سابق منابع آب وزارت نیرو

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :