بررسی موانع ومشکلات امنیتی ،حفاظتی وگردشگری پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,690

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEE05_171

تاریخ نمایه سازی: 2 شهریور 1390

چکیده مقاله:

پارک ملی وپناهگاه حیات وحش قمشلو در استان اصفهان به دلیل تنوع زیستی گونه های مختلف گیاهی وجانوری و نقش بسزا وحیاتی در تامین هوای سالم و نیز تاثیر مهم آن در امر گردشگری غرب استان اصفهان از دیر باز از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است.امر حفاظت وحراست از این منطقه پس از تغییر منطقه مورد اشاره از شکارگاه سلطنتی ظل السلطان به پناهگاه حیات وحش قمیشلو در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و بازدید ازچهار قلعه تاریخی منطقه به کمک محیط بانان و با راهنمایی کارشناسان ومسئولان منطقه و زیر نظر اداره حفاظت محیط زیست نجف آباد صورت می گرفته است.در این میان عبور بزرگراه غرب استان از حاشیه منطقه، جاده های متعدد دسترسی به مرکز منطقه، حضور روستاهای متعدد در حاشیه و داخل منطقه که از قدیم برخی اهالی روستاهای مذکور به عنوان راهنما یا بلد و حتی شکارچی به امر شکار و صید در منطقه می پرداخته اند و این خلق و خوی به نسلهای آتی نیز منتقل شده، عدم تنویر افکار عمومی وکمک به ارتقاء فرهنگ گردشگری، تداخل امر حفاظت محیط زیست با میراث فرهنگی به دلیل وجود قلعه تاریخی قمشلو با قدمت بیش از یکصدوچهل سال در قلب منطقه ، پهنه وسیع پناهگاه (حدود نود هزارهکتار) و ارجاع پرونده های تخلف به حوزه های قضایی مختلف نجف آباد، تیران وکرون، شاهین شهر، خمینی شهر و بعضا اصفهان، عبور جاده های ارتباطی در چهار طرف منطقه و نفوذ هر چه بیشتر شهرکها و نواحی صنعتی به داخل منطقه و عبور راههای میان بر به منظور نزدیک نمودن مسافت روستاهای حاشیه به سمت دیگر پناهگاه، همجواری با استانهای لرستان، چهارمحال و بختیاری و ... و حضور افراد سودجو در امر تخریب مراتع و یا شکار و صید غیر مجاز به دلیل حضور گونه های آهو و قوچ و میش و کل و بز و....، وجود دامداران که اغلب آگاهی علمی از نحوه بهره برداری صحیح از مراتع ندارند، وجود اراضی کشاورزی و باغی در حاشیه منطقه و جلب وحوش علفخوار به این مزارع و عدم کفایت برنامه ریزی فعلی به منظور اجرا ی امور گردشگری تفریحی و . . . تنها بخشی از موانع ومشکلات امنیتی وحفاظتی توریستی پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو است که در مقاله حاضر به تفضیل به آنها اشاره وراهکار مناسب ارائه شده است

کلیدواژه ها:

پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمشلو ، حفاظت ، گردشگری

نویسندگان

سیدرحمان دانیالی

رییس اداره حفاظت محیط زیست نجف آبادو مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

فاطمه محمدی

کارشناس اداره حفاظت محیط زیست نجف آباد

محمد فضیلتی

رییس دانشگاه پیام نور اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اطلس گردشگری اصفهان، اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ...
  • پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمشلو، اداره کل حفاظت ...
  • بررسی و مطالعه گونه های جانوری و گیاهی در معرض ...
  • بررسی و مطالعه ارزشهای اقتصادی - اجتماعی مناطق حفاظتی استان ...
  • بررسی و مطالعه ارزشهای اقتصادی - اجتماعی مناطق حفاظتی استان ...
  • I7] دانیالی، سید رحمان و همکاران، مکاتبات و بررسی پرونده ...
  • استفاده از تجارب ارزشمند نیروهای صدیق و پرتلاش و کادر ...
  • نمایش کامل مراجع