کاربرد روش تجزیه و تحلیل نقاط شکست و آثار (EFMEA) در ارزیابی ریسک زیست محیطی (مطالعه موردی: برج خنک کننده یک پتروشیمی در جنوب ایران)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,104

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEE06_472

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1391

چکیده مقاله:

این تحقیق با هدف ارزیابی ریسک های زیست محیطی برج خنک کننده یک شرکت پتروشیمی به انجام رسیده است. پس از بررسی فعالیت و فرآیند برج خنک کننده، خطرات و عوامل بلقوه آسیب رسان شناسایی شد. سپس این عوامل با توجه به شدت اثر، احتمال وقوع ، امکان بازیافت و گستره آلودگی بر محیط زیست، ارزیابی و طبقه بندی گردیدند. در فرآیند ارزیابی ریسک از روش تجزیه و تحلیل نقاط شکست و آثار زیست محیطی (EFMEA) بهره گیری شد و RPN مربوط به هر یک از جنبه های محیط زیستی محاسبه و طبقه بندی شد. نتایج بدست آمده از مقایسه اعداد ریسک محاسبه شده نشان داد که ریسک کم توجهی به تزریق مواد کنترل رشد میکروارگانیسم ها و افزایش بی رویه آنها در برج که پیامد هایی چون آلودگی آب را به دنبال خواهد داشت، با RPN، 30.191 در اولویت اول قرار می گیرد. در انتها راهکارهای کنترلی جهت ریسک هایی با RPN بحرانی معرفی شد.

نویسندگان

اعظم شیرالی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزس

نعمت اله جعفرزاده حقیقی

دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

کتایون ورشوساز

مربی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :