اثرسنجی پیامدهای بلند مدت سیاست های حمل ونقلی در بهبود شاخص های پایداری با استفاده از مدل های پویایی سیستم (مطالعه موردی : شهر مشهد)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 663

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CESET01_158

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

چکیده مقاله:

روندرشد فزاینده ناپایداری های ناشی از حمل ونقل ازابعاد جهانی و شهری سبب بروزنگرانی های عمده شده است. دراین میان، نحوه تعیین سیاست های بهینه وتعیین الگوی مطلوب مدیریتی به عنوان یکی ازچالش های اساسی گردانندگان محسوب می شود. دراین مقاله، تلاش شده تااثرانتخاب سیاست های حمل ونقلی دربهبودشاخص های پایداری دردوره زمانی بلند مدت بررسی گردد. به این منظور، ازمدل های پویایی سیستم جهت ارزیابی پایداری حمل ونقل دردوره 20 ساله باایجاد زیرمدل های اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی وحمل ونقلی استفاده شده است. این مدل براساس اطلاعات سال های 1373 الی 1388 برای شهرمشهد پرداخت واعتبارسنجی شده وپس ازآن ، سال 1388 به عنوان سال مبنای برنامه ریزی قرارگرفته است. درادامه، جهت دستیابی به پایداری حمل ونقل برای افق 1408، سیاست های قیمت گذاری تسهیلات حمل ونقل همگانی و شخصی بصورت یکپارچه وقیمت گذاری پارکینگ به عنوان بخشی از هزینه های حمل ونقل درمدل اعمال ونتایج آن در18 شاخص ارزیابی شده است. درانتها، این سناریوها بااستفاده ازتحلیل همایی مورد سنجش قرارگرفته است. نتایج نشان می دهد، درنظرگیری یکپارچه سیاست های قیمت گذاری شیوه های مختلف سفردرمقابل رویکرد جزیی نگر به این سیاست، دارای اثر مطلوبتری درافق بلندمدت خواهدبود

نویسندگان

مهدی استادی جعفری

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل ونقل مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

امیر عباس رصافی

دکترای برنامه ریزی حمل ونقل دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :