بررسی فنولوژی گیاه علوفه ای و خوراکی سیاه شور مصری Suaeda aegyptiaca در مراتع استان کرمان (مطالعه موردی مراتع شهرستان قلعه گنج)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,564

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEZ02_024

تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1394

چکیده مقاله:

شناخت دقیق مراحل فنولوژیکی گیاهان می تواند به نهادهای اجرایی و نظارتی در جهت برنامه ریزی دقیق برای مدیریت صحیح چرای دام و دیگر بهره برداری ها کمک کند. تاکنون مطالعه دقیقی بر روی مراحل فنولوژیک گونه Suaeda aegyptiaca گزارش نشده است. به منظور شناخت مراحل مختلف فتولوژیکی گیاه علوفه ای و خوراکی سیاه شور مصری (Suaeda aegyptiaca) چهار منطقه در شهرستان قلعه گنج که از مناطق مهم در رویش این گیاه بودند شناسایی شدند و در هر منطقه ده پایه گیاهی انتخاب و نشانه گذاری شد و تمام مراحل مختلف گیاه شامل آغاز رویش گیاه، رشد رویشی، دوره برگدهی، شروع گلدهی، طول دوره گلدهی، آغاز ظهور بذور، زمان رسیدن بذور، طول دوره بذردهی در هر رویشگاه تعیین شد. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که شروع برگدهی گیاه از ماه بهمن ماه تا اسفند ماه است. بر اساس شواهد گیاه سیاه شور مصری در منطقه چراغ آباد در هفته اول بهمن و زودتر از سایر مناطق شروع به برگدهی می کند. اخلاف بین مناطق در شروع دوره رویشی حدود 35 روز است. اوج بذردهی در خرداد و تیرماه است. همچنین نتایج نشان می دهد که گیاهان در تمامی مناطق مورد بررسی تا پایان هفته دوم مهر ماه خشک می شوند. گیاه سیاه شور مصری در منطقه چاه باغ دیتر از سایر مناطق علائم خشکی را به خود نشان داد و در منطقه تمگران زودتر از سایر مناطق و کمتر از هفت ماه تمام مراحل رشد خود را طی می کند و خشک می شود. با توجه به خاک منطقه چاه باغ در حفظ رطوبت می توان نتیجه گرفت که رطوبت و نوع خاک یکی از عوامل اصلی در افزایش طول دوره رویش این گونه است.

نویسندگان

صادق حیدری کهنعلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

قدرت الله حیدری

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سیدحسن زالی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

اسدالله تیموری

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احسانی، علی، 1391، مقایسه فنولوژی گونه Artimisia sieberi در مناطق ...
  • اسدی، م، 1380، تیره اسفناج، چغندر Ch enopodiaceae))، موسسه تحقیقات ...
  • رحمان‌پور، افسون، 1386، بررسی فنولوژی برخی سوزنی برگان باغ گیاه ...
  • سلطانی پور، محمد امین، 1384، بررسی فنولوژی گونه دارویی مورتلخ ...
  • مجد، مریم، 1379، خواهشهای اکولوژیک گیاه دم گاوی با نام ... [مقاله کنفرانسی]
  • Akhani, H., 3006. Biodiversity of halophytic and sabkha ecosystems in ...
  • Squires, V.R. , Ayoub, A.T. (Eds.), 7111, Halophytes as a ...
  • نمایش کامل مراجع