نقش بیان دگرساخت آنزیم های سیستم تیوردوکسین وابسته به NADPH از گیاه برنج در مقاومت باکتری اشریشیا کلی به تنش های اکسیداتیو

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,191

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS12_0266

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392

چکیده مقاله:

سیستم تیوردوکسین وابسته به NADPH در گیاهان متشکل از NADPH، تیوردوکسین ردوکتاز وابسته به (NTR)NADPH و تیوردوکسین (Trx) بوده که در آن، NTR با استفاده از NADPH به عنوان یک عامل احیاء کننده تیوردوکسین ها را احیاء کرده و در مجموع یک سیستم تنظیمی اکسیداسیون- احیاء را تشکیل می دهند. تیوردوکسین ها در این سیستم، پروتئین هایی کوچک با دو سیستئین فعال ردوکس در یک موتیف حفاظت شده به صورت WGC/PPC هستند که قادر به کنترل فعالیت های متابولیکی سلول از طریق تنظیم ردوکس پل های دی سولفیدی پروتئین های هدف می باشند. گیاهان آلی تنوع بالایی از ایزوفرم های Trx را ارائه می دهند. به عنوان مثال گیاه برنج دارای نه مکان ژنی ک د کننده ی Trx h است. در هر حال، سیستم تیوردوکسین می تواند به طور غیر مستقیم به واسطه ی کنترل پروتئین های دیگر یا به صورت مستقیم، اثرات تنش های اکسیداتیو را کاهش دهد. در تحقیق حاضر، تأثیر بیان دگرساخت سه ایزوفرم OsTrx20, OsTrx1 و OsTrx23 از نه ایزوفرم Trx h و دو ایزوفرم OsNTR1 و OsNTR2 از سه ایزوفرم NTR موجود در گیاه برنج بر مقاومت باکتری های اشریشیا کلی به تن های اکسیداتیو به صورت in vivo مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، پس از تأئید بیان مؤثر این پروتئین ها، سویه های تراریخت E. coli با هدف تعیین توانایی این ایزوفرم ها در خنثی کردن اثرات مخرب تنش های اکسیداتیو، در حضور اتانول و پراکسید هیدروژن کشت داده و منحنی رشد آنها ترسیم شد. بررسی نمودارهای رشد نشان داد که هر پنج ایزوفرم مورد بررسی قادر به کاهش آسیب های ناشی از حضور تنش اکسیداتیو بودند.

نویسندگان

احسان یخ الاسلام اصفهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

آذر شامبیری

عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

آقافخر میرلوحی

عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Buchanan, B. B. and Y. Balmer. 2005 Redox regulation: a ...
  • Meyer, Y., L. Verdoucq and F. Vignols. 1999. Plant thioredoxins ...
  • Mouaheb N., D. Thomas, L. Verdoucq, P. Monfort and Y. ...
  • Navrot N., C. Finnie, B. Svensson and P. Hagglund. 2011. ...
  • Nuruzzaman M., M. Gupta, C. Zhang, L. Wang, W. Xie, ...
  • Yu J., .I. Wang, W. Lin, S. Li, H. Li, ...
  • نمایش کامل مراجع