تجزیه متابولیت ها در اصلاح نباتات

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 565

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_0203

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

متابولیت ها ترکیبات آلی یا غیر آلی با وزن مولکولی پایین (در مقایسه با پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک) هستند که پیش ماده، واسطه یامحصول واکنش های بیوشیمیایی و آنزیمی به شمار می روند ( 2). گیاهان متابولیت های مختلفی دارند که برخی از آن ها تنها در یکگونه، اندام و یا بافت ویژه حضور دارند ( 11 ). تعداد متابولیت های تولید شده در گیاهان اعم از متابولیت های اولیه یا ثانویه، 1000000 تا2000000 برآورد شده است ( 9). داشتن تصویر واضحی از متابولیت های موجود در گیاه می تواند یک ابزار تشخیص در پیش بینی و مدل سازی صفات باشد. متابولومیک یک رشته مادر نوظهور به حساب می آید که در بیولوژی سیستم ها، مکمل ژنومیک، ترانسکریپتومیک و پروتئومیک است. متابولومیک مستقیم و مستقل از ژنوتیپ، اساس بیولوژیکی صفات را نشان می دهد ( 10 ). بنابراین تجزیه متابولیت هازمینه مهم دیگری در تکنولوژی های امیک است که تحقیقات اصلاح نباتات به طور روز افزونی به این زمینه علاقمند است، زیرا متابولیت های گیاهی بسیار متوعند ( 4). هدف عمده متابولومیک بررسی کمی و کیفی متابولیت ها در یک بافت ویژه است ( 5). تکنیک هایی از ، جمله طیف سنجی جرمی -کروماتوگرافی گاز 1، طیف سنجی جرمی-کروماتوگرافی مایع 2، طیف سنجی جرمی -الکتروفورز کاپیلاری 3آرایه دیود نوری 4 ، رزونانس مغناطیس هسته ای 5 و طیف سنجی مادون قرمز-با تغییر چهار گانه 6، برای بررسی تغییرات محتوای متابولیتی بافت مورد نظر ایجاد شده اند ( 8). هزینه های گزاف این بررسی ها از جمله محدودیت پروفایل متابولیت ها است ( 1). با کاهش این هزینه ها، بررسی متابولیت ها به زمینه ای مناسب برای اصلاح صفات زراعی تبدیل خواهد شد. یکی از مزایای متابولومیک اینست که نیازینیست گونه تحت بررسی ژنوم توالی یابی شده داشته باشد ( 10 ). تاکنون محققان تنها بر مسیرهای تک متابولیتی چون بیوسنتز کارتنوئیدها در گوجه فرنگی ( 6) و پروسه های متابولیتی ساده ای چون کم کردن شیرینی سیب زمینی ( 7) تمرکز کرده اند. با این وجود چون متابولومیک امکان بررسی همزمان چندین متابولیت را فراهم می کند، می توان در فنوتیپ یابی و تشخیص صفات در گیاهان از آن استفاده .( کرد (

نویسندگان

فرشته ایزدی

دانشجوی دکتری اصلاح نباتات-مهندسی ژنتیک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Sumner LW, Mendez P., Dixon RA (2003). Plant metabolomic, large ...
  • Borras I. and Slafer GA (2008). Agronomy and plant breeding ...
  • Dunn WB, Broadhurst DI, Atherton HJ, Geedacre R, Griffin JL ...
  • Fernie AR and Schauer N. (2009). Metabolomics assisted breeding: a ...
  • Keurentjes JJB, Fu J., de Vos RCH, Lommen A., Hall ...
  • Kusano M., Fukushima A., Kobayashi M., Hayashi N., Jonsson P., ...
  • Liu YS, Gur A, Ronen G., Causse M., Damidaux R., ...
  • Menendez CM, Ritter E., Schafer-Pregl R., Walkemeier B., Kalde A., ...
  • Mochida K. and Shinozaki K. (2010). Genomics and bioinformatics resources ...
  • Oksman- Caldentey K-M and Inze D. (2004). Plant cell factories ...
  • Stitt M., Sulpice R., Keurentjes J. (2010). Metabolic networks: how ...
  • نمایش کامل مراجع