سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه و رابطه آن با انتقال فن آوری در زمینه قطعات خودرو بافن آوری بالا «بررسی یک مورد عملی موفقیت آمیز»

سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,236

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIMRDC02_061

تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1385

چکیده مقاله:

پذیرش فن آوری های نوین از یک جامعه پیشرفته علمی و انتقال آنها به یک جامعه سنتی در حال تحول، به مثابه کاشتن یک شاخه غیر قابل قلمه زدن در خاک و یا غرس یک نهال بدون ریشه در زمین است، چه آن که هر پدیده فن اوری به عنوان یک جوانه یا شاخه غیر قابل قلمه زدن در خاک و یا غرس یک نهادل بدون ریشه در زمین است، چه آن که هر پدیده فن آوری به عنوان یک جانه یا شاخه، ناگزیر می باید مبتنی و متکی بر مبانی علمی آن به مثابه ریشه آن نهال باشد. از این بابت است که فرض می شود انتقال صرف فن آوری از یک کشور پیشرفته علمی به یک کشور در حال پیشرفت، یک انتقال و اشاعه غیر طبیعی است. حالت طبیعی این انتقال آن است که فن آوری نوین فقط در محیطی، می تواند نشو و نمای عادی و موثر داشته باشد که مبتنی و متکی بر منابع علمی، پژوهشی و تحقیقاتی همان جامعه و منتج از استعدادها و شرایط اقتصادی واجتماعی حاکم بر آن باشد. بنابراین، توسعه و تکامل فن آوری های پیشرفته فقط در جایی عملی، امکان پذیر، موثر و پایدار است که اولاً بر مبنای توسعه علوم و دانش های پیشرفته از بطن همان جامعه نشات گرفته باشد و ثانیاً توام با ورود فن آوری های پیشرفته، مقدمات آگاهی و اشراف بر علوم و دانش های زیر بر مبنای آن فن آوری های وارداتی تدارک شد باشد تا سرانجام نهال فن آوری ریشه دار وتوسعه آن پایدار گردد. درمقاله حاضر سعی شده است که پیرامون نقش مهم واساسی تحقیق وتوسعه در فرایند انتقال وتوسعه فن آوری، بحث و بررسی شود. در تهیه مطللب این مقاله، کوش شده است ک از تجربیات نویسنده و معتبرترین منابع علمی موجود استفاده گردد. همچنین موفقیت های حاصل از انجام یک نمونه در واحد صنعتی سیستم های توزین کامپیوتری (COWEIS) در زمینه تحقیق و توسعه در انجام فعالیت های مهندسی معکوس و ابزار دقیق خودرو به (خصوص جلو آمپر یا سرعت سنج و دور سنج) به عنوان اولین گام درانتقال این فن اوری مورد بحث و بررسی دقیق قرار خواهد گرفت. امیدواریم که یافته های این مقاله بتواند در میان دیگر موسسات فعال در زمینه انتقال و ساخت فن آوری، مفید فایده قرار گیرد.

نویسندگان

علی اکبر گوی آبادی

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، مشاور تحقیق و توسعه شرکت سیستم های ت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دکتر امیر ناصر اخوان، «نقش و اهمیت تحقیق و توسعه ...
  • دکتر محمد تقی شهیدی، «انتقال فن‌آوری و صنعتی‌کردن‌کشورها ی در ...
  • Sherman GEE; Technology Transfer in industrialized countries", SIJ THOFF & ...
  • Lohr.s, "Japan shuggling with itself", New York times, June 13, ...
  • _ Perrin "Ies transferts de technology" deco urte/maspero, 1983. ...
  • C.V.S. Ratnam "Technology Transfer from developed to developing countries: Experience ...
  • F.V. Jorgensen, "A view of technology transfer activities in the ...
  • نمایش کامل مراجع