بررسی تزریق گاز در یکی از میادین نفتی ایران

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,130

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CMRCE03_164

تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1390

چکیده مقاله:

گاز یکی از متداولترین سیالات تزریقی برای تامین فشار و ازدیاد برداشت میباشد چرا که در بسیاری از نواحی چه بصورت گاز همراه و چه بصورت مخازن گازی در دسترس است تزریق گاز برای مخازنی که ضریب حجمی نفت آنها نسبتا بالاست اثر قابل توجهی را در بازیافت نفت دارا میباشد از عوامل مهمی که در تصمیم گیری درباره تزریق گاز در یک مخزن منظور می شود و جود یک منبع گاز ارزان به مقدارکافی و نزدیک به محل تزریق است تزریق دوباره گازتولیدی از مخزن به عنوان اصلی ترین منبع تزریق گاز در نظر گرفته می شود تزریق گاز در مخازن نفتی به عنوان فرایند ازدیاد برداشت بدوصورت تزریق غیرامتزاجی سیلابزنی گازی و تزریق امتزاجی انجام می گیرد. تولید نفت به وسیله تزریق گاز معمولا یک فرایند غیرامتزاجی است مگر آنکه گاز در فشار بالا تزریق شده یا از هیدروکربن های غنی استفاده شود. در تزریق غیرامتزاجی یک جریان دو فازی مایع نفت با سطح تماس مشخص درحفره ها قابل مشاهدها ست ایننوع تزریق در مخازن دارای نفوذپذیری عمودی خوب یا مخازن ضخیم و یا شیب تند کارامدتر است کاربرد این روش اگرچه موثراست ولی با مشکلاتی نیز همراه است که بالا بودن کشش سطحی و نیروی مویینگی درحفره های بسیار کوچک سبب به تله افتادن نفت درون آنها می شود مقددارنفت به تله افتادهدرکل مخزن نیز قابل توجه است و هرچند با افزایش فشار تزریق گاز می توان براین مشکل تا حدودی غلبه کرد ولی تزریق امتزاجی گاز برای حل این مشکل ضروری است.

کلیدواژه ها:

تزریق گاز ، تزریق امتزاجی و غیرامتزاجی ، دبی تولیدی ، چاه های تولیدی و تزریقی ، ازدیاد برداشت

نویسندگان

علی حسینی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران

رجبعلی رحمتی

مدیریت توسعه نفت

عباسعلی چنگلوایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رضایی، محمدرضا. "زمین شناسی نفت"، ویرایش، سیده زهرا موسوی، تهران: ...
  • Keelan, D .K. _ andMars chall, D .M. , .Fundamenta ...
  • Russell John .Fundamentas of enhanced oil rec overy .University of ...
  • Don W.Green and G.Paul Willhite. Enhanced oil recovery. Richardson, Texas.2003 ...
  • نمایش کامل مراجع