ارزیابی عوامل موثر بر فرهنگ زیست محیطی درزمینه مواد زاید و تفکیک از مبدا زباله های شهری در بین دانش آموزان(مطالعه موردی دانش اموزان ساکن منطقه 22 شهرداری تهران)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 704

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CNRE02_156

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

محیط زیست ومنابع موجود درآن ، در واقع محل زندگی و تامین کننده اصلی ترین نیازهای انسان به شمار می آید. هرگونه بی توجهی، بی احترامی و تخریب محیط زیست و کوتاهی در حفاظت و مراقبت درست وهمه جانبه از آن به معنای نقص آشکار قانون طبیعت است. یکی از زیر ساخت های چنین محیطی، ارتقای ارزش ها، نگرش وسطح فرهنگ دانش آموزان نسبت به این مقوله می باشد. مطالعه ی حاضر درهمین جهت با هدف بررسی سطح آگاهی های عمومی و فرهنگ سازی در زمینه بازیافت مواد زاید و تفکیک از مبدا زباله های شهری در بین دانش آموزان صورت گرفته است. این مطالعه ،پژوهشی توصیفی-مقطعی بوده است داده های مورد نیاز با استفاده از توزیع پرسشنامه سنجش فرهنگ زیست محیطی درمیان دانش آموزان منطقه 22 شهرداری تهران جمع آوری گردید. N=400 پرسشنامه 5 بعد فرهنگ زیست محیطی و سه بعد پیامدهای وجود فرهنگ زیست محیطی درمیان دانش اموزان را موردسنجش قرار میدهد. روایی و پایایی این پرسشنامه در مطالعات قبلی وهمچنین توسط گروه تحقیق تایید شده است. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار(Spss19) استفاده شد. یافته ها: نمونهی مورد مطالعه شامل 318 نفر از دانش اموزان منطقه 22 شهرداری تهران بودندکه دربحث بررسی ابعاد فرهنگ زیست محیطی، یافته های تحقیق نشان داد پنج عامل مهم بیشترین ، نقش را در تبیین فرهنگ زیست محیطی دارند. بعد از چرخش عامل ها بر روی هم بیش از 54 درصد واریانس را نشان میدهد که واریانس سه عامل آموزش؛تبلیغات و مسئولیت پذیری و حس مشارکت به ترتیب19.034، 10.863 و 9.779 می باشد.پنج عامل:1-آموزش 2-تبلیغات،3-مسئولیت پذیری و حس مشارکت4-تعهد مدیریت سازمان های زیرربط5- راهکارهای تشویقی این کار را با استفاده از ازمون های آماری روش تحلیل عاملی مورد بررسی قرار گرفت.اهتمام مدیران و مسئولین و کارکنان سازمان های زیرربط در ارتقای فرهنگ زیست محیطی ضروری بوده و برای این منظور می توان از راه کارهایی نظیر اموزش،تبلیغات ، ایجاد حس مشارکت و مسئولیت پذیری وراهکارهای تشویقی نام برد. برای بهبود درعملکرد زیست محیطی و توسعه مناسب فرهنگ آن درجامعه مورد مطالعه، مدیران با اجرای برنامه های مناسب آموزشی،نقش مهمی درفرهنگ سازی و ارتقاء آگاهی های عمومی در زمینه بازیافت موادزاید و تفکیک از مبدا زباله های شهری دربین دانش آموزان به منظور بهبود محیط زیست شهری و بهداشت آن و حفظ سلامتی شهروندان خواهند داشت.

نویسندگان

محمد باقر خدایی

مربی پژوهش، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشورتهران، ایران

محمد کاظم عراقی

مربی پژوهش،موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور تهران، ایران

فرح میدانی

آموزگار آموزش وپرورش منطقه ۵تهران

پروین صدیقی

دبیر آموزش و پرورش ناحیه ۲کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - قره بخش، ه .، منوری، س م، . عابدی، ...
  • منوری، س م، عمرانی، دکتر زهرا عابدی رویا موسی زاده1386 ...
  • - پرهیزکار، ل ؛ تیری، م ؛ سرمدی، م، 1391 ...
  • - راحمی، ش ؛ طاهری، م، 1383، آموزش رکن اساسی ...
  • - رضوانی، م ؛ موسی کاظمی، م ؛ عارفیان، م، ...
  • - ضیاءپور، ؛ کیانی پور، ن _ رضا نیکبخت، م، ...
  • - عبداللهی، ع، . صادقی، ح، 1391، نیازسنجی آموزش زیست ...
  • - ملکوتیان، م، یغمائیان، ک، 1383 بررسی آگاهی، نگرش و ...
  • جمع آوری تفکیک شده زباله از مبداء تولید در کشورهای در حال توسعه، مطالعه موردی شهر شاهرود در سال 1384 [مقاله کنفرانسی]
  • - مهدوی، س.م وزیری، ر، 1389 بررسی عوامل اجتماعی - ...
  • - قیومی، ع , محمدخانی، ک , محمدسمنانی، مجید 1391 ...
  • - فرهمند، م, شکوهی فر، ک, سیارخلج، ح1393 بررسی عوامل ...
  • - Molina, M. A., Fernandez- Sainz, A., Izagirre -Olaizola, J. ...
  • نمایش کامل مراجع