ارزیابی کیفیت آموزش در حیطه تمرکز بر نیروی کار توسط مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش (IEQM)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 540

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CONFODI01_060

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

مدل IEQM ابزاری برای ارزیابی دانشگاه است که بازنگری منظم، سیستماتیک و جامع از فعالیت های دانشگاه ها را فراهم می سازد. هدف مطالعه، ارزیابی کیفیت آموزش در حیطه تمرکز بر نیروی کار بر اساس مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش IEQM در دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد. در کشور پژوهش های زیادی در رابطه با این مدل انجام نگرفته و مطالعات مشابه انجام شده در رابطه با مدل مورد مطالعه تنها در دانشگاه های علوم پزشکی ایران و قزوین بوده است. در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 150 نفر از اساتید و کارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1393 به صورت طبقه ای و تصادفی ساده مورد مطالعه قرار گرفتند. در مجموع، 125 پرسشنامه تکمیل شده وارد نرم افزار SPSS18 شد و با استفاده از آمار توصیفی و همچنین آزمون های در سطح معنی داری 0.05 تحلیل شد. بیشترین درصد امتیار مربوط به دانشکده بهداشت (63.2%) و کمترین درصد امتیاز مربوط به دانشکده پرستاری (50%) بدست آمد. بهترین نمره مربوط به حیطه شرایط محیط کار ( 56 درصد امتیاز) و بدترین نمره مربوط به حیطه توانمند سازی کارکنان (53 درصد امتیاز) بدست آمد. به طور کلی نمره حیطه تمرکز بر نیروی کار برابر با 55 درصد امتیاز محاسبه شد. وضعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حیطه تمرکز بر نیروی کاری در حد بالای متوسط بدست آمد. طبق بررسی ها شرایط محیط کاری از دید اعضا دانشکده ها تقریبا مناسب اما توجه به توانمندسازی کارکنان در دانشکده اولویت می باشد.

کلیدواژه ها:

مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش(IEQM) ، ارزیابی ، کیفیت ، تمرکز بر نیروی کار

نویسندگان

حسین ابراهیمی پور

و PhD مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

علی وفایی نجار

و PhD مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

سیده الهه حسینی

دانشجوی PhD مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

هاجر حقیقی

پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان