راهکارهای کاهش مصرف انرژی سرمایشی در مجتمع های مسکونی باالگو پذیری از معماری بومی (بررسی میدانی مجتمع نیکان در اقلیم معتدل و مرطوب قائمشهر)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 885

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CSAU01_181

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

صرفه جویی در مصرف انرژی های فسیلی و استفاده از منابع پاک انرژی موجب کاهش هزینه های بهره برداری ساختمان، حفظ محیط زیست و سلامت مردم می شود. علم همسازی با اقلیم به شیوه ای از معماری اطلاق می شود که در آن سعی می شود بخش اعظم انرژی گرمایشی و سرمایشی مورد نیاز ساختمان از محیط طبیعی اطراف آن تأمین شود. هدف از این نوشتار بررسی امکان ایجاد آسایش حرارتی و صرفه جویی در مصرف انرژی سرمایشی در خانه های معاصر شهرستان قائمشهر با بهره گیری از استراتژی های سرمایشی بومی و غیرفعال در ایام گرم سال می باشد. در این راستا، با تکیه بر داده های ایستگاه هواشناسی منطقه و داده های آب و هوایی برداشت شده در 3 واحد از مجموعه مسکونی نوساز در شهرستان قائمشهر در اوج گرمای تابستان در روزهای 21 و 22 مردادماه سال 1393 توسط دستگاه های ثابت و سیار Datalogger,WBGT,Hotwire که قادر به برداشت آمار دما، رطوبت نسبی و باد، در دوره های زمانی تعیین شده هستند. به تحلیل آسایش حرارتی فضاهای داخلی این مجتمع مسکونی به کمک انتقال داده ها بر روی نمودار سایکرو متریک پرداخته شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که بر خلاف تصور عمومی که گمان می رود بدلیل بالا بودن مقدار رطوبت نسبی نتوان از روش های سرمایشی غیرفعال در شهر قائمشهر در طول سال استفاده کرد. در بیشتر ساعات از روزهای گرم سال این امکان وجود دارد تا با بهره گیری از استراتژی های سرمایشی مورد استفاده در ساختمان های بومی مناطق معتدل و مرطوب مانند سایه اندازی و تهویه طبیعی، ضمن تأمین آسایش حرارتی ساکنین ساختمان های معاصر، در مصرف انرژی سرمایشی نیز صرفه جویی نمود. در نهایت نیز پیشنهاد راهکارهای معماری، با کمک مطالعه این داده ها و اصول طراحی به کار رفته در معماری بومی منطقه، محصول این مقاله است.

کلیدواژه ها:

مسکن ، معماری بومی ، اقلیم معتدل و مرطوب ، شرایط آسایش ، استراتژی های غیر فعال

نویسندگان

زهرا احمدی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده معماری دانشگاه کاشان

سعیده نکویی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده معماری دانشگاه کاشان

منصوره طاهباز

دانشیار، دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی، استادیار، دانشکده معماری دانشگاه کاشان

مهدی اخترکاوان

دانشیار، دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی، استادیار، دانشکده معماری دانشگاه کاشان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آرازجویان، محمود.تقویم نیاز به سایه وآفتاب . نشریه صفه .شماره2. ...
  • I5] کسمایی، مرتضی. «راهنمای طراحی ایمی».مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن. ...
  • دیبا، کامران وشهریار یقینی.«تطبیق منظر با اقلیم». مجله معماری و ...
  • رازجویان، محمود .آسایش در پناه معماری همساز با اقلیم.تهران:انتشارات دانشگاه ...
  • ASHRAE. (3112). ASHRAE Standard 55P-Thermal Environmenta Conditions for Human Occupancy. ...
  • نمایش کامل مراجع