معماری ارگانیک یا طبیعت در معماری از مبانی نظری تا سیر اندیشه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,900

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CSAU01_239

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

یکی از مباحث مهم نظری معماری، توجه به سیر اندیشه و روند شکل گیری سبک های معماری می باشد. در این میان توجه به معماری ارگانیک از آن جهت که این سبک در حقیقت تلاشی است برای هم آوایی و همسویی با طبیعت از طریق افزایش کارایی و بهینه سازی در مصرف مصالح، انرژی و گسترش فشا در واقع معماری ارگانیک در جست و جوی راهی است برای به حداقل رساندن اثرات منفی ساختمان ها بر محیط زیست و احترام به طبیعت. بینش معماری ارگانیک ریشه در فلسفه رمانتیک دارد. رمانتیک از زبان فرانسه گرفته شده که یک پدیده فرهنگی است و در ادامه ی سنت کلاسیک آمده، در مقابل هنر و ادبیات کلاسیک پدید آمد. رمانتیسم یک جنبش فلسفی، هنری، ادبی در اواخر قرن 18 و 19 در مقابل خردگرایی عقل مدرن بود، فلذا می توان بیان نمود که عقاید رمانتیک های اروپا و امریکا و نظرات آنها در مورد طبیعت زیربنای فکری معماری ارگانیک را تشکیل می دهد. صفت ارگانیک را اول بار استاد رایت، یعنی لوئیس سالیوان، در مورد معماری بکار برده است و فرانک لویدرایت معماری خود را با آن توصیف کرده. لوئیس سالیوان در کتاب- گپ های کودکستانی- این واژه را توضیح داده است. به اعتقاد فرنس «بر اساس نظریه ارگانیک همه فرم های طبیعی پویا هستند». اگر یک کار هنری بخواهد بیان کننده باشد باید به صورت ارگانیک ساخته شود. سالیوان نیز اعتقاد زیاد به فرم های طبیعی و سبک ارگانیک داشت. او برای اولین بار فرم تابع عملکرد را بیان نمود.

نویسندگان

محمدمهدی گودرزی سروش

مدیر تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد + دکتری) استادیار، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، ایران (I

ماشاالله عزیزی فتح

دانشجوی کارشاسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد همدان

رضیه رسولی

دانشجوی کارشاسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • (2) مانیاگو لامپونیانی، ویتوریو، 1951 م، دانشنامه معماری قرن بیستم. ...
  • (4) قبادیان، دکتر وحید، 1335-مبانی و مفاهیم در معماری معاصر ...
  • نمایش کامل مراجع