ارزیابی اثر اسانس نعناع (Mentha spicata) روی برخی از ویژگی های میوه زردآلو (Prunus armeniaca cv. Rajabali) طی دوره انبار مانی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 572

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CULTURAL04_092

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395

چکیده مقاله:

در گذشته اسانس ها به دلیل عطر و طعم در غذاها به عنوان افزودنی استفاده میشدند اما امروزه استفاده از آنها از لحاظ ایمن بودن، پذیرش وسیع توسط مصرفکننده و کاربرد برای استفاده های چند منظوره، افزایش یافته است. با توجه بهاینکه امروزه افزایش قابل توجهی در استفاده از ترکیباب طبیعی جهت تولید ونگهداری محصولات کشاورزی صورت گرفته است، لذا این تحقیق با هدفشناسایی اثر ترکیباب طبیعی مانند اسانس نعناع روی عمر انبارمانی زردآلو وهمچنین اثر آن روی خصو صیاب میوه زردآلو صورت گرفت. در این تحقیقسوسپانسیون اسانس نعناع در غلظت های 0، 150، 300 و 450 میلی گرم درلیتر روی میوه ها اسپری شد. میوه ها بعد از تیمار در سردخانه با دمای 1+ درجهسانتیگراد و رطوب نسبی 85-80% به مدب 6 هفته نگهداری شدند و هر هفته از سردخانه خارج و فاکتورهای کیفی مانند درصد کاهش وزن، سفتی و موادجامد محلول مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد کهتیمار اسانس نعناع منجر به حفظ پارامترهای کیفی در مقایسه با میوه های شاهدشد و بنابراین کاربرد این تیمار در ماندگاری بهتر میوه زردآلو رقم رجبعلیمی تواند مفید باشد.

نویسندگان

حدیثه دانشور

دانشجوی دکتری گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

یونس مستوفی

استاد گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

ذبیح الله زمانی

استاد گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

مجید عزیزی

استاد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد