زود گلدهی گوجه فرنگی (L. Lycopersicon esculentum) با بهره گیری از تنش آبی و بهینه سازی تهیه نشا برای کوتاه کردن دوره رشد و سازگاری با اقلیم خشک

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 13,444

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DESERT01_489

تاریخ نمایه سازی: 30 مرداد 1391

چکیده مقاله:

از ویژگی های بارز مناطق خشک و بیابانی، کوتاه بودن دوره مناسب از تظر دما و رطوبت یا فصل رشد برای گیاهان است. در این پزوهش، از راهکارهای سودمند مانند بهینه نمودن روش های تهیه نشا و دادن تنش آبی پس از نشاکاری به منظور زود گلدهی و در نتیجه کوتاه کردن دوره رشد گوجه فرنگی برای سازگاری با شرایط آب و هوای خشک و بیابانی استفاده شد. به این منظور، تنش آبی بر تاریخ گلدهی گوجه فرنگی وروش های گوناگون تهیه نشا به کمک آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل بر پایه ی بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. فاکتور A شامل سه روش کشت (خزانه، گلدان و انتقال از خزانه به گلدان) و فاکتور B شامل دو سطح آبیاری (آبیاری در همه دوره رشد و قطع آبیاری بین نشا تا گلدهی) بود. یافته های بدست آمده نشان دادند که روش های کشت و قطع آبیاری بین مرحله ی نشا تا گلدهی اثر بسیار معنی داری روی زمان گلدهی داشتند. نشاهای موجود در تیمار کشت در خزانه و انتقال به گلدان زودتر (پس از 21 روز) از سایر تیمار ها به گل رفتند. تیمار قطع آبیاری کمترین زمان (25 روز) برای گلدهی را نیاز داشت. برهمکنش روش های کشت و قطع آبیاری بر روی تاریخ گلدهی اثر معنی داری نداشت. بنابراین، کمترین زمان برای گلدهی گوجه فرنگی با روش کشت انتقال نشا از خزانه به گلدان و قطع آبیاری بدست آمد. نتایج بدست آمده در این پژوهش می تواند برای کشت گوجه فرنگی در نقاط خشک مفید باشد.

کلیدواژه ها:

گوجه فرنگی ، تنش آبی ، مناطق خشک ، روش های گوناگون تهیه نشا ، زمان گلدهی

نویسندگان

سمیرا بیدکی

دانشجوی کارشناسی ارشد ،گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی

ویدا چالوی

استادیار گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :