ارزیابی وضعیت فرسایش بادی در اراضی کشاورزی جنوب نیشابور

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 894

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DESERT02_126

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

حاکمیت فرسایش بادی در منطقه جنوب نیشابور باعث حرکت ذرات ماسه و تجمع آنها در روستاها، اراضی زراعی، کانالهای آبیاری و تأسیسات صنعتی موجود و در نتیجه ایجاد خسارات و مشکلاتی در منطقه می شود. لذا ارزیابی وضعیت فرسایش بادی در منطقه و شناخت عوامل آن بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی جهت کنترل آن، امری ضروری است. در این تحقیق نیز هدف بررسی وضعیت فرسایش بادی در بخش از اراضی منطقه( اراضی کشاورزی)، که فرسایش بادی در آنها مشکلاتی را ایجاد کرده است، می باشد، تا با شناخت این فرآیند، امکان مبارزه و کاهش روند آن میسر گردد. نخست بر پایه مطالعات ژئومورفولوژی، 3 واحد کاری( بر اساس رخساره های ژئومورفولوژی) شامل اراضی کشاورزی، اراضی کشاورزی دارای نبکای فعال و اراضی کشاورزی دارای نبکای غیر فعال در منطقه شناسایی، و بر اساس روش اصلاح شده طبقه بندی بیابانزایی در ایران، شدت و وضعیت فرسایش بادی بر تکیه بر شاخص های الگوهای کاشت در محدوده اراضی زیر کشت، وضعیت بادشکن در پیرامون کشتزارها، مدیریت خاک و زمین، بافت خاک، مدیریت بقایای گیاهی، رطوبت خاک و دور آبیاری و تداوم وزش باد با سرعت بیش از سرعت آستانه (m/s 6 در ارتفاع 10 متری) در آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که مهمترین شاخص فرسایش بادی در اراضی کشاورزی منطقه، شاخص وضعیت بادشکن در پیرامون کشتزارها می باشد. همچنین شدت فرسایش بادی در اراضی کشاورزی دارای نبکای فعال با امتیاز3/22، ( از 35 امتیاز)، زیاد، در اراضی کشاورزی دارای نبکای غیر فعال با امتیاز 9/16، متوسط و در اراضی کشاورزی( بدون نبکا)، با امتیاز 9/18 متوسط می باشد.

کلیدواژه ها:

فرسایش بادی ، اراضی کشاورزی ، روش اصلاح شده طبقه بندی بیابانزایی در ایران ، نیشابور

نویسندگان

طیبه حاتمی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان

شیما نیکو

استادیار گروه بیابانزدایی دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان

ناصر مشهدی

استادیار مرکز بین المللی تحقیقات همزیستی با کویر دانشگاه تهران

احمد صادقی پور

استادیار گروه مدیریت مناطق خشک دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اختصاصی، م.ر. سپهر، ع. 1390. مدل ها و روش های ...
  • اختصاصی، م.ر. مهاجری، س. 1375. روش طبقه بندی و شدت ...
  • پهلوانروی، ا، مقدم نیا، ع، هاشمی، ز، جوادی، م، ر ...
  • حسینی، س. م، اختصاصی، م. ر، شهریاری، ع. ر و ...
  • نیکو، ش. 1390. ارزیابی پتانسیل بیابانزایی براساس IMDPAروش جهت شناخت ...
  • نمایش کامل مراجع