بررسی وانداره گیری عنصر کم مصرف کبالت در خاکها به کمک زمین آمار وGIS

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 554

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DESERTWETLAND03_756

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392

چکیده مقاله:

بی تردید آب و خاک از پارامترهای موثردر تغییر و تحول و حیات بر روی کره زمین می باشند. وبدون هریک از آنها زندگی بر روی زمین غیر ممکن است.روزگاری بود که انسانها از آب و خاک پاک برخوردار بودند اما اکنون با بیشرفتها صنعتیو علمی از یک سو آلودگی تدریجی آب و خاک از سوی دیگر به عنوان یک مشکل بروزکرده است.به طوری که امروزه آلودگی آب و خاک به سلامتی موجودات زنده را تهدید میکند.آلاینده های آب و خاک صرف نظر از منشا تولید و مصرف موادشیمیایی در تمامی نقاط کره خاکی انتشار پیدا میکنند.به همین دلیل استاده از تکنیکهای جدید و کار آمد ضرورت بیشتریپیدا میکند که از آن جمله میتوان به زمین آمار و سیستم اطلاعات جغرافیایی اشاره کرد که موضوع این تحقیق میباشد.وقتی صحبت از آلاینده محیطی میشود فلزات سنگین یکی از محصولات به جا مانده از فعالیتهای صنعتی و انسانی میباشد که وجودآنها حتی به میزان خیلی کم در طبیعیت و مخصوصا در خاک میتواند خسارات جبران ناپذیری به بار آورد.کبالت یکی از این عناصر است که در این پروژه به اندازه گیری وبررسی ان در خاکهای منطقه میپردازیم. با روش کاملا منظم اقدام به نمونه برداری کردیم. به روش عصاره گیری به کمکDTPA از خاکها عصاره گیری شد و میزان کبالت موجود در خاکها را به وسیله دستگاه جذب اتمی قرائت وبه کمک نرم افزار و با توجه به رابطه غلظت و جذب عناصر اندازه گیری شد.موقعیت نقاط برداشت شده به محیط نرم افزارGISمنطقل شد. وبا کمک تکنیک زمین آمار که نرم افزارARCGISبه آن مجهزمیباشد یعنی کرجینگ که یک روش درون یابی میباشد.نقشه ها تولید شد.با توجه به اندازه گیریها میزان کبالت در این منطقه از حد مجاز بیشتر میباشد.که میتواند توجه مسئولین را به خود جلب نماید.

کلیدواژه ها:

عناصر کم مصرف.فلزات سنگین. زمین آمار.سیستم اطلاعات جغرافیایی.کبالت

نویسندگان

حمیدرضا مرادی عراقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

حمید ترنج زر

استاد یار دانشکده کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

عباس احمدی

استاد یار دانشکده کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • McKenna, S. A. _ Simulating geological uncertainty with imprecise data ...
  • transport modeling. PP. 1-15. Department of Geology and Geological Engineering, ...
  • Nguyen, R. T., D. Prentiss and J. E. Shively. 1998. ...
  • نمایش کامل مراجع