بررسی کیفیت لاشبرگ و اندام هوایی و تأثیر آن بر خاک رویشگاه چهار گونه مرتعی (مطالعه موردی: همند آبسرد)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 963

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DEZFULWATERMECH01_052

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1391

چکیده مقاله:

این مطالعه با هدف بررسی ارتباط کیفیت لاشبرگ و اندام هوایی در خاک چهار گونه مرتعی Eurotia ceratoides، Bromustomentellus، ،Agropyron intermedium و Kochia prosterata از نظر مقدار کربن، نیترژن، فسفر، پتاسیم و نسبت کربن به نیتروژن انجام شد. بعد از شناسایی رویشگاه های این چهار گونه در منطقه همند آبسرد ( واقع در 65 کیلومتری تهران)، در انتهای فصل رویش(پاییز 84 ) نمونه برداری در مناطق معرف هر رویشگاه به روش سیستماتیک- تصادفی( 5 ترانسکت 100 متری به فاصله 50 متر از یکدیگر) انجام شد. در طول هر ترانسکت از 2 پلات(یک مترمربعی) به صورت تصادفی برداشت و در داخل هر پلات، اندام هوایی، لاشبرگ و خاک پای گونهها از عمق 30-0 سانتیمتری نمونه برداری انجام شد. برای هرگونه نیز 3 پروفیل خاک در فضای خالی بین پایه های گونهها به عنوان شاهد برداشت شد. تجریه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای آنالیز واریانس، دانت و آزمون t انجام شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که مقدار فسفر، پتاسیم ونیتروژن در اندام هوایی و نیتروژن و فسفر در لاشبرگ و نیتروژن و نسبت کربن به نیتروژن خاک در گونه Kochia prosteata بیشتر از سایر گونه ها است. و همچنین کربن و نسبت کربن به نیتروژن در اندام هوایی در گونه Agropyron intermedium و کربن، پتاسیم و نسبت کربن به نیتروژن در لاشبرگ در گونه Eurotia ceratoides و مقدار کربن در خاک گونه Agropyron intermedium و فسفر در خاک گونه Bromus tomentellus بیشتر بود. ولی در کل گونه Kochia prosteata از لحاظ کیفیت لاشبرگ، سرعت تجزیه پذیری و اثرات آن بر خاک بهترین است.

کلیدواژه ها:

کیفیت لاشبرگ ، خاک ، Agropyron intermedium ، ، Bromus tomentellus ، Eurotia ceratoides و Kochia prostera

نویسندگان

علی حاجیبگلو

دانشآموخته کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه تهران

محمدعلی ابراهیمی میمند

دانشآموخته کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه تربیت مدرس تهران

جعفر علی اولاد

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شکویی، مسعود، حمیدرضا عباسی و مسعود علیها، 1384.طرح پیدایش و ...
  • ناصری، احمد، 1377. بررسی اثرات متقابل A.canescens (کشت شده) و ...
  • Charely, J.L. & S.W Cowling, 1967. Changes in soil nutriet ...
  • Constantinides, M. & J.H. Fownes, 1994. Nitrogen mineralization from leaves ...
  • نمایش کامل مراجع