درصد کاهشوزن مانده های کلزا پس از مایه زنی با برخی از قارچهای ساپروفیت خاک(محورتخصصی:بیولوژی خاک)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,108

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DEZFULWATERMECH01_078

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1391

چکیده مقاله:

امروزه در جهان حرکت به سوی کشاورزی پایدار آغاز گردیده است. جهت نیل به کشاورزی پایدار موارد زیادی باید مد نظر قرار گیرند. یکی از این موارد استفاده مجدد از پسماندهای کشاورزی در ساخت کمپوست (کود آلی بیولوژیک) ، خوراک دام و عدم سوزاندن بقایای کشاورزی است.. کاه کلزا اغلب پس از برداشت بدون استفاده بوده و توسط کشاورزان سوزانده میشود. در این پژوهش از چهار قارچ ساپروفیت خاک جهت تجزیه بیولوژیک کاه کلزا استفاده گردید. و پس از پایان تجزیه شاخص های تجزیه اندازه گیری شد که از جمله آنها شدت تنفس قارچها و درصد کاهش وزن کاه کلزا است. در جریان تجزیهزیستی مانده های کلزا توسط قارچها بیشترین درصد کاهش وزن در مورد مایه زنی با قارچ فانروکت کریزوسپوریوم رخ داده که 39/420 درصد ماندههای اولیه کلزا کاهش وزن پیدا کرده است. کمترین درصد کاهش وزن در مورد مایه زنی با قارچ تریکودرماهارزیانوم بدست آمده است. در ضمن در سطح 5 درصد آماری تمام قارچها از نظر کارایی در کاهش وزن ماندههای کلزا تفاوت معنی داری دارند. در اندازه گیری تنفس قارچها بیشترین دیاکسیدکربن در کشتگاه قارچ فانروکت کریزوسپوریوم آزاد شده است که نشان دهنده بیشترین میزان تنفس توسط این قارچ در مدت انکوباسیون است. شدت تنفس پس از این قارچ به ترتیب در قارچهای پنیسیلیومنوتاتوم، تریکودرماهارزیانوم، وتریکودرمارییسی مقام دوم، سوم وچهارم را داشته است. با توجه به نتایج شاید بتوان از قارچهای یاد شده به خصوص فانروکتکریزوسپوریوم در تجزیه زیستی ماندههای کلزا، تهیه خوراک دام،ساخت کمپوست و کودبیولوژیک بهره جست .

نویسندگان

معصومه قنبری

عضو هیات علمی گروه خاکشناسی دانشگاه ملایر

علی اکبر صفری سنجانی

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صفری سنجانی، علی اکبر. 1379. فروزنیگی زیستی برخی زمانده‌های کشاورزی ...
  • ملکوتی، م.، الف. بای بوردی و ج. طباطبائی، 1380. مصرف ...
  • Alef, K, and P. Nannipier, 1995. Methods in applied soil ...
  • نمایش کامل مراجع