محدودسازی جریان خطا با استفاده از سیستم HVDC HVDC در شبکه برق ایران

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 732

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DMECONF01_180

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

امروزه کاربرد مبدلهای الکترونیک قدرت در سیستم قدرت در حال گسترش است. از مهمتر ین کاربردها ی این مبدل میتوان به سیستمهای انتقالHVDC اشاره کرد که به علت مزیتهای انتقال برق جریان مستقیم ، کاربرد آن در سیستم قدرت افزایش یافته است. سیستمهای انتقال HVDC با توجه به تاثیر در کاهش تلفات، اتصال سیستمهای با پارامتر های متفاوت نظیر دو شبکه با فرکانسهای مختلف و اتصال شبکه ای قدرت دوردست امروزه کاربرد بسیاری یافته است. همچنین به دلیل ایجاد مسیرهای طولانی خط انتقال ؛ فاصله گرفتن مراکز تولید از مراکزمصرف به دلیل کاهش آلودگی های زیست محیطی تجمع منابع انرژی در مکانهای خاص و پراکندگی گسترده مراکز مصرف نیاز به اتصال شبکه های هم جوار؛ نیاز به برق از مسیرهای زیرزمینی و یا زیر دریا مزایای اقتصادی انتقال حجم بالای توان در مسیرهای طولانی و توجه بهره برداران شبکه های انتقال انرژی الکتریکی را به سمت خطوط HVDC به عنوان یکی از بهترین راه های موجود برای پوشش دادن نیازهای فوق جلب کرده است و در این مقاله ضمن تعیین زیر نواحی استراتژیک شبکه انتقال ایران با هدف کنترل و محدودسازی سطح جریان اتصال کوتاه توانمندی و امکانسنجی استفاده از تکنولوژی جدید HVDC د راین خصوص بررسی خواهد شد. در این مقاله سه الگوریتم کنترلی برای سیستم HVDC حین خطای جریان مستقیم و پساز خطا مورد بررسی قرار رگفت. لازم به ذکر است که هدف این مقاله صفر کردن خطای بین جریان مستقیم خط انتقال و مقدار جریان مرجع است. بنابراین این مقاله با در نظر گرفتن جریان مرجع در یک مبدل جریان مستقیم فشار قوی سعی در کاهش خطای جریان مستقیم سیستم جریان مستقیم فشار قوی نسبت به جریان مرجع دارد.

کلیدواژه ها:

سیستمهای فشار قوی جریان مستقیم HVDC کنترلکننده تناسبی انتگرالی ، الگوریتم بهینهسازی اجتماد ذرات ، اتصال کوتاه ، جریان خطا

نویسندگان

علیاصغر آرام

دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات واحد کردستان، دانشکده مهندسی برق

سیامک پورکر

استاد دانشگاه علوم و تحقیقات واحد کردستان، دانشکده مهندسی برق