بررسی تأثیر تاریخ های مختلف کاشت بر برخی صفات مورفولوژیکی و فنولوژیکی در ارقام گندم نان در منطقه اردبیل

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 642

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DSCONF02_034

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله:

این آزمایش با هدف تاریخ های مختلف کاشت بر برخی صفات مورفولوزیکی و فنولوژیکی در ارقام گندم نان در ارقام گندم نان در منطقه اردبیل در سال 1394 در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل اجرا گردید. شش رقم گندم نان شامل میهن، پیشگام، الوند، کاسکوژن، سایسرنز و اروم در سه تاریخ کاشت 20 مهر، 4 آبان و 5 آذر براساس طرح اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار کشت شدند. بدین صورت که تاریخ های کشت در کرت اصلی و ارقام، در کرت فرعی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس صفات نشان داد بین تاریخ های مختلف کاشت از لحاظ صفات عملکرد دانه، تعداد روز تا سنبله دهی، تعداد روز تا گرده افشانی و تعداد روز تا رسیدن، بین ارقام از لحاظ صفات عملکرد دانه، درصد پروتئین، تعداد روز تا سنبله دهی، تعداد روز تا گرده افشانی و تعداد روز تا رسیدن و بین اثر متقابل بین آنها از لحاظ صفات عملکرد دانه، تعداد روز تا سنبله دهی، تعداد روز تا گرده افشانی و تعداد روز تا رسیدن اختلاف معنی دار مشاهده گردید. نتایج مقایسه میانگین صفت عملکرد دانه ارقام کاسگوژن، اروم، سایسونز، الوند و پیشگام در تاریخ کاشت اول و دوم و رقم میهن در تاریخ کاشت اول از بیشترین مقدار برخوردار بودند. با تأخیر در تاریخ کاشت از بیستم مهرماه تا چهارم آبان عملکرد دانه به مقدار 1/63 تن در هکتار و تا پنجم آذرماه به مقدار 3/44 تن در هکتار کاهش نشان داد. از لحاظ درصد پروتئین رقم الوند در هر سه تاریخ کاشت، از لحاظ تعداد روز تا سنبله دهی ارقام کاسکوژن، میهن و پیشگام در تاریخ کاشت اول، از لحاظ تعداد روز تا گرده افشانی ارقام سایسونز و پیشگام در تاریخ کاشت اول و از لحاظ تعداد روز تا رسیدگی فیزیولوژیکی رقم سایسونز در تاریخ کاشت اول دارای بالاترین مقدار بودند.

نویسندگان

رضا قرداشخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

احمد توبه

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

عبدالقیوم قلیپوری

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات زارعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران

معرفت قاسمی

عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . کلاته عربی، م، ف، شیخی، ح ا، سوقی، ج، ...
  • فرجی، ه، ع، گودرزی، ح ر، اولیایی، م ع، گندمانی، ...
  • C. Chen, W.A. Payne, R.W. Smiley and M.A. Stoltz, "Yield ...
  • R. Nawaz, H. Inmulla, A. Habib, U.D. Siraj and M.S. ...
  • G.H.R. Tahmasebi, J. H eyd arnezhadian and A.R. Pour Aboughadareh, ...
  • نمایش کامل مراجع