طراحی کنترل کننده PID مبتنی بر الگوریتم ICA جهت کنترل بار- فرکانس سیستم های دو ناحیه ای با در نظر گرفتن نامعینی ها و محدودیت های اشباع

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,226

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EASTTEHRANMECH02_018

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1392

چکیده مقاله:

در این مقاله جهت طراحی کنترل بار فرکانس (LFC) سیستم دو ناحیه ای سعی شده تا با بکارگیری الگوریتم جدید و نسبتا قدرتمند رقابت استعماری (ICA) برخی از پارامترهای سیستم کنترل بار- فرکانس (LFC)، مانند کنترل کننده PID و ظریب بایاس (B) به ترتیب به عنوان کنترل کننده ثانویه و کنترل کننده اولیه بهینه شوند. در این ایده جدید علاوه بر حداکثر محدودیت های نرخ تولید (GRC) و سرعت دریچه بخار (VSL) برای کاهش هر چه سریعتر انحراف فرکانسی در حالت دینامیکی، نامعینی های سیستم قدرت نیز از60%- تا 60%+ با گام 10% از مقادیر نامی پارامترهای سیستم در نظرگرفته شده اند. در بخش اصلی، تابع هدف که مبتنی بر انتگرال حاصل ضرب زمان در مربع پاسخ پله انحراف فرکانس (ITAE) می باشد، کنترل کننده پیشنهادی را برای تعیین نقطه کار سیستم از نظر کنترلی طراحی می کند. تابع جریمه پیشنهادی محدودیت حاصل از اشباع را برآورده ساخته است. همچنین در طراحی (LFC) با کنترل کننده مذکور از الگوریتم ژنتیک (GA) در مقایسه با الگوریتم ICA استفاده شده است. با ارزیابی نتایج شبیه سازی مشاهده می شود تسریع و کاهش زمان محاسبه پارامترهای کنترل کننده PID، با روش بهینه سازی (ICA) در محدوده وسیعی از تغییرات پارامترهای سیستم و تغییرات بار در حضور خاصیت غیرخطی بودن سیستم نسبت به الگوریتم تکاملی ژنتیک (GA) عملکرد مقاوم مطلوبی داشته و مطابق با کمینه کردن اوج پاسخ پله و کمینه کردن زمان نشست کنترل کننده PID-ICA بهترین حالات را از نظر تغییرات فرکانسی نسبت به کنترل کننده PID-GA داشته است.

کلیدواژه ها:

الگوریتم (ICA) ، کنترل بار- فرکانس (PID ، (LFC ، محدودیت های گاورنر و توربین

نویسندگان

هادی بلال پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده مکاترونیک

حسین فرخ بخش

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، دانشکده برق

رامین جووری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده مکاترونیک

آیدین سخاوتی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده برق

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :