بررسی تجربی اثر میزان ترکیب ترموپلاستیک هیدروکربنی و زیست تخریب پذیر وعوامل فرآیند بر خواص ابعادی و استحکام کششی قطعات قالب گیری تزریقی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,280

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EASTTEHRANMECH02_058

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1392

چکیده مقاله:

اگرچه پلاستیکها امروزه جزئی از زندگی ما شده اند و در ساخت وسایل مختلف بکار برده میشوند ولی مشکل اصلی تجزیه و بازگشتآنها به طبیعت است چرا که این مواد از پلیمرهای هیدروکربنی که وابسته یه منابع نفتی هستند تهیه می شوند. اما پلیمرهای گیاهیبرخلاف پلیمرهایی که از مواد نفتی به دست می آیند، قابل برگشت سریع به محیط زیست می باشند، بنابراین مواد آلوده کننده محیطزیست به شمار نمی آیند. برای دسترسی به کامپوزیتی که هم خواص مکانیکی و هم زیست تخریب پذیر خوبی داشته باشد میتوان از راه-های مختلفی از جمله ترکیب پلیمرهای هیدروکربنی با مواد طبیعی استفاده کرد . در این تحقیق از ترموپلاستیک هیدروکربنیپلی استایرن و یک نوع ترموپلاستیک گیاهی بر پایه گندم به عنوان مواد اولیه استفاده شده است. مواد پس از رطوبت زدایی، با چند درصدوزنی مختلف به درون قیف دستگاه تزریق ریخته شدند . دستگاه تزریق مورد استفاده HAIXING-H88 و دارای قطر ماردون 30 میلیمتر بوده است. علاوه بر نسبت ترکیب، پارامتر دمای ذوب نیز در 3 سطح متغیر قرار داشته اند . قالب تزریق مورد استفاده دارایحفره ای به شکل نمونه لازم برای انجام آزمایش تعیین استحکام کششی طبق استاندارد ASTM-D638 بوده است. پس از تولید قطعات، تنش تسلیم توسط دستگاه تست کشش GOTECH مدل AL7000LA10 با نرخ کشش 5 میلیمتر بر دقیقه اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که با افزایش دمای مذاب میزان استحکام کششی قطعات افزایش می یابد . همچنین در یک دمای مذاب معین، با افزایش نسبت پلی استایرن در ترکیبپلی استایرن با پلیمر گیاهی، استحکام کششی نسبت به پلیمرگیاهی خالص بهبود می یابد. رفتار مکانیکی ترکیب پلیمرگیاهی و پلی -استایرن در دو دمای 185 و 200 درجهی سانتیگراد بسیار مشابه بوده و مقادیر محاسبه شده نزدیک به هم بود. لیکن در دمای 200درجه ی سانتیگراد و در نسبت ترکیب 25 درصد پلیمرگیاهی و 75 درصد پلی استایرن بهترین نتیجه برای استحکام کششی بدست آمد.

نویسندگان

احسان تمجیدی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک- ساخت و تولید، دانشکده تحصیلات تک

سیدعبدالحمید رضاوند

استادیار، گروه کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک – ساخت و تولید، دانشکده ت

مهدی نظری مرویان

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه امام حس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • a pretty Whatsه [3] Elias, Rob., 2009, biopolymer?, Bangor university. ...
  • Mokhtarani, N., Ganjidust, H., Vashaghani Farahani, E., ed, 2007, :Effect ...
  • pol yh ydroxyalkan oate by activated sludge" ...
  • Berkesch, Shellie., 2005, "Biodegradable Polymers: A Rebirth of Plastic", Michigan ...
  • Sykacek, Eva., Hrabalova, Marta., Frech, Hannes., ed., 2008 , :Extrusion ...
  • Van de Velde, k., Kiekens, P., 2002, "Biopolymers: overview of ...
  • Sanchez, M.D., Lagaron, J.M., Hoa, S.V., 209, :Effect of addition ...
  • Lee, Sang Muk., Cho, Donghwan., Park, Won Ho., Lee, Seung ...
  • Demirer, A., ed., 2007, _ Experimental Investigation of the Effect ...
  • Morsyleide, Rosa., Bor-sen, Chiou., Eliton, Medeiros., ed., , 2008 , ...
  • نمایش کامل مراجع