شناسایی و دسته بندی صنایع اثرگذار با استفاده از درخت فراگیر کمینه فاصله فرامتریک باتوجه به تحریم های اقتصادی : مطالعه موردی : بورس اوراق بهادار تهران

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 762

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EEBM01_003

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393

چکیده مقاله:

با شتاب روز افزون علم و آگاهی در دنیای امروز، شرکت ها، سرمایه گذاران، بیمه ها، بانک ها، سیاست گذاران اقتصادی و سایر سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار به منظور تطابق با شرایط متغیر محیطی مجبور به استفاده از داده ها و اطلاعات این نوع متغیرها می باشند. تحریم نیز از جمله متغیرهای محیطی است که بر روی تصمیم گیری مالی شرکت ها تأثیر بسزایی دارد . بطور کلی بازار سهام یک شبکه پیچیده است. نوسانات قیمت در میان سهام های مختلف از روابط پیچیده ای برخوردار است. در این مقاله از درخت فراگیر کمینه به منظور شناسایی، دسته بندی و بررسی روابط بین صنایع مختلف در (1312- بورس اوراق بهادار تهران با توجه به تحریم های اقتصادی اعمال شده علیه کشورمان در سال های اخیر ) 1331 استفاده می شود، که صنایع موجود در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفتند. بدین ترتیب، تکرار بالای همبستگی موجود میان جفت شاخص های صنایع مختلف در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفته است، که حاصل آن یک ماتریس متقارن از فاصله متریک میان جفت صنایع مختلف می باشد. بدنبال آن با استفاده از تابع فرامتریک بدست آمده از متریک، یک درخت فراگیر کمینه از صنایع مختلف بوجود می آید که رابطه میان صنایع و اثر گذاری آنها بر یکدیگر را نشان می دهد. همچنین تحقیق حاضر از حیث هدف تحقیقی، کاربردی و از حیث ماهیت تحقیقی تحلیلی- استنباطی می باشد. در این مقاله به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و بدست آوردن درخت فراگیر کمینه از نرم افزارهای اکسل، ایویوز و کدنویسی برنامه متلب استفاده شده است. با توجه به درختان فراگیر کمینه بدست آمده، صنایع مختلف براساس منیمم فاصله و اثرگذاری، در هر دوره به دسته های مختلفی تقسیم شده اند و در دوره های مختلف یه ترتیب در دوره اول، صنعت فنی و مهندسی، دوره دوم: خودرو و قطعات، دوره سوم: سرمایه گذاریها، دوره چهارم: سرمایه گذاریها، دوره پنجم: چند رشته ای صنعتی و در دوره ششم: بانک ها و نهادهای پولی و مالی و دستگاه های برقی به عنوان مهم ترین صنایع شناخته شده اند.

نویسندگان

داریوش فرید

دانشیار دانشگاه یزد،دانشکده اقتصاد،مدیریت و حسابداری

احمد فرسوده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مالی دانشگاه یزد

روح اله صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مالی دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احدادی، م.(1382)."تحریم های بین المللی، ابزار سیاسیت ملی یا ضمانت ...
  • _ نیا، ق. و جلیلی، ص.(385)."ارزیابی میزان اتکاء معامله گران ...
  • میرزاوزیری، .(386 1)، "فضا ها ی متریک با طعم فرد ...
  • نمایش کامل مراجع