برآورد بیماریهای قلبی عروقی و تنفسی منتسب به آلاینده PM10 موجود در هوای شهر تبریز ، شمال غربی ایران ، سال 1390 (با استفاده از مدل AIR Q )

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,052

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EECICO01_298

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1392

چکیده مقاله:

مقدمه : ذرات معلق به عنوان شاخه ای از مواد آلاینده دارای تنوع و پیچیدگی بسیار زیادی هستند. طبق مطالعات ثابت شده است که مواجه با ذرات در سایز های مختلف باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی و مشکلات تنفسی و ریوی می شود . شهر تبریز به عنوان مرکز استان آذربایجان شرقی در حال حاضر یکی از پرجمعیت ترین و آلوده ترین شهرهای ایران به شمار می رود. روش کار : هدف از این تحقیق برآورد بیماری های قلبی و تنفسی منتسب به آلاینده PM10 در سال 1390 است بنابراین در مرحله اول غلظت آلاینده PM10در سال1390 با استفاده از دستگاه GRIMM اندازه گیری گردید.برای نمونه برداری 4 ایستگاه که کل شهر تبریز را در بر گیرد انتخاب گردید . همچنین پارامترهای دما و فشار از طریق نرم افزار(WWW.MSN.COM) ساعت به ساعت قرائت و ثبت گردید . در مرحله بعد این داده ها توسط نرم افزار EXCEL پردازش گردید و داده های پردازش شده به مدل AIR Q داده شد . یافته ها : نتایج نمونه برداری نشان داد که بیشترین غلظت PM10 مربوط به ایستگاه میدان نماز با غلظت 95/78میکروگرم بر متر مکعب و کمترین غلظت مربوط به ایستگاه باغشمال با غلظت 33/78 میکروگرم بر متر مکعب بوده است . نتایج حاصل از مدل نشان داد که تعداد موارد بیماری های قلبی و تنفسی منتسب به آلاینده PM10 موجود در هوای شهر تبریز در سال 1390 به ترتیب 420 و 1088 نفر بوده اند . بحث و نتیجه گیری : تعداد تجمعی موارد بیماری قلبی نسبت به سال 1387 ، 31 نفر کاهش داشته است . بیشترین تعداد موارد بیماری قلبی عروقی (44 نفر) مربوط به رده غلظتی 70 تا 80 میکروگرم در مترمکعب بوده است . با افزایش هر ده میکروگرم بر متر مکعب غلظت PM10 خطر بیماریهای قلبی عروقی منتسب در شهر تبریز 9/0 درصد افزایش می یابد. تعداد تجمعی موارد بیماری تنفسی ناشی از10PM، نسبت به سال 1387 ، 79 نفر کاهش یافته است. 68درصد این بیماری در روزهای با غلظت کمتر از 120 میکروگرم در متر مکعب به وقوع بیوسته است. با افزایش هر ده میکروگرم بر متر مکعب غلظت PM10 خطر بیماری های تنفسی منتسب در شهر تبریز 8/0 درصد افزایش می یابد . و این کاهش نفرات بیماریهای قلبی و تنفسی در سال 1390 نسبت به سال 1387 به دلیل کاهش غلظت سالیانه PM10 در سال 1390 نسبت به سال 1387 بوده است .

نویسندگان

الهه زلقی

کارشناس ارشد آلودگی های محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان ، باشگاه پژوهشگران جوان ، اهواز ، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امرکز آمار ایران، آمار سال 1390 ...
  • سازمان جغرافیایی نیروهای مصلح، فرهنگ جغرافیایی شهرستان تبریز، چاپ اول ...
  • دببر خانه د انمی همایش: نهر ان خیابان انقلاب . ...
  • دبیر خانه د انمی همایش: تهر ان . خیابان انقلاب ...
  • Wark K W, Warner C. air pollution (its origin and ...
  • Griffin DW. Atmospheric movement of microorgan isms in clouds of ...
  • DW G. Atmospheric Movement of Microo rganisms in Clouds of ...
  • Dunne EF, Burman WJ, Wilson ML. Streptomyces pneumonia in a ...
  • /9]Melhta YB, Goswami R, Bhanot N, Mehta Z, Simonelli P. ...
  • Tominz, R., Mazzoleni, B., Daris, F., (2005). [Estimate of potential ...
  • Goudarzi, Gholamreza. Naddaf, Kazem. Mesdaghinia, AR. (1388), [quantifying the health ...
  • 4]Mohammadi, MJ. Goodarzi, Gholamreza. Nissi, Bdalkazm. (1388) [studied hygicnic effects ...
  • /15]Zallaghi, A. Goodarzy, Gho la mreza.Azadeh, saki. (1389) /Quantification and ...
  • نمایش کامل مراجع