مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE_MS)، رویکردی خلاق در بهبود عملکرد بهداشت، ایمنی و محیط زیست سازمان ها و توسعه پایدار با نگاه موردی به شرکت نفتی ابوظبی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,816

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EICONF01_016

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

امروزه سازمان ها تلاش می کنند مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، یک سیستم مناسب در جهت حفظ و ارتقاء محیط کار سالم بدون هیچگونه حادثه، آسیب و آلودگی ایجاد نمایند. سیستم مدیریت HSE ابزاری است برای کنترل وبهبود عملکرد بهداشت، ایمنی و محیط کار در کلیه برنامه های توسعه ای صنعتی و غیر صنعتی؛ در واقع یک سیستم ادغام یافته و یکپارچه است که در آن کلیه منابع انسانی، تجهیز اتی و مالی در حمایت از یکدیگر برای تامین سلامت و محیطیعاری از هر گونه حادثه و آسیب بکار گرفته می شوند. توسعه پایدار مستلزم فرایند تغییر در استفاده از منابع، هدایت سرمایهگذاری ها، سمت گیری توسعه تکنولوژی و تغییرات نهادی است که با نیاز های حال و آینده سازگار باشد، یعنی صرفه جوییدر منابع کمیاب و تدبیر بسیار در استفاده از منابع فراوان و تجدید پذیر. در این مطالعه که بصورت موردی انجام شده، کلیه اجزاء یک سیستم مدیریت HSE بصورت خلاصه مرور شده و نقش آن در کاهش میزان حوادث و افزایش کارایی در یک شرکت نفتی در خلیج فارس توضیح داده شده است. گزارش پنج سال فعالیت سیستم HSE در این شرکت با استفاده از کلیه گزارشات و مستندات مرتبط بررسی گردید. متغیر های مختلفی به عنوان شاخص تعریف شد که توسط آن ها، عملکرد سالیانه سیستم HSE در شرکت مربوط ارزشیابی شد. نتایج نشان میدهد که بهبود معنی داری در بهداشت، ایمنی و محیط زیست در طی سال های 2005 تا 2009 که سیستم HSE پیاده شده ایجاد شده است. میزان شاخص LTIF از 0.31 در سال2005 به 0.24 کاهش یافته و میزان انتشار گاز های گلخانه ای در سال 2005 تا 2008 با کاهش معنی داری روبه رو بوده است و در سال 2009 نسبت به 2008، 0.7 میلیون تن افزایش یافته است. این مطالعه مشخص می نماید که علیرغم افزایش تعداد شاغلین و افزایش تعداد پروژه و ساعت های کاری در شرکت مذکور، با اجرای سیستم HSE، شاخص های مرتبط با سلامت، ایمنی و محیط زیست از قبیل تعداد آسیب های منجر به اتلاف زمان به ازای یک میلیون نفر ساعت کار، تعداد افراد فوت شده به ازای 100 میلیون نفر ساعت کار، و خروجی فلر ها و غیره در طی اجرای سیستم بهبود یافته است.

کلیدواژه ها:

سیستم مدیریت بهداشت ، ایمنی و محیط زیست (TRIR ، FAR ، LTIF ، (HSE_MS

نویسندگان

حمید سرخیل

عضو هیئت علمی دانشگاه محیط زیست، کرج

بهنام نظری کندری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- HSE، دانشگاه محیط زیست، کرج

شاهرخ رهبری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- HSE، دانشگاه محیط زیست، کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • [. همن نیا، غلامرضا، مدیریت تغییر و نقش آن در ...
  • مهر آرا، محسن؛ تصدیقی، بهروز، توسعه پایدار مبانی فلسفی از ...
  • . پوراکی، سید محمد، مثلث موفقیت در اجرای طرح ها، ...
  • شورای مرکزی نظارت بر ایمنی و آتش نشانی، راهنمایی استقرار ...
  • . حبیبی، احسان الله، ایمنی کاربردی و شاخص های عملکرد ...
  • . Ensign Energy Services Inc. Health, Safety and Environment Management ...
  • . Guidelines for the Development ANI Application of Health, Safety ...
  • . ADONOC, Health, Safety, and Environment Annual 2009. ...
  • . E & Foram, Guidelines for the Development and Application ...
  • . FMC Tecnologies Health, Safaty and Environmen. HSE Manual, Section ...
  • نمایش کامل مراجع