امکان سنجی استفاده از آب رودخانه گدارخوش در بخش کشاورزی پس از ورود پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام،با استفاده از شاخص NSFWQI

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 742

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EICONF01_433

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

کیفیت آب رودخانه ها به عوامل مختلفی از جمله عوامل هیدرولوژی، فیزیکو شیمیائی و بیولوژیکی وابسته است. رودخانهگدارخوش از رودخانه های مرزی کشور در مرز ایران و عراق و در استان ایلام واقع است که علاوه بر اهمیت زیستمحیطی، به دلیل مصارف آب رودخانه در بخش کشاورزی حائز اهمیت است. در این پژوهش با توجه به ورود پساب تصفیهخانه فاضلاب و حجم قابل توجه آن به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت آب رودخانه، تاثیر ناشی از ورود پسابتصفیه خانه فاضلاب ایلام بر پارامترهای فیزیکی و شیمیائی رودخانه گدارخوش مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور 6ایستگاه نمونه برداری تعیین شد و طی مدت هشت ماه (از آبان 92 تا خرداد 93) نمونه برداری انجام شد و نمونه ها از نظردما، کدورت، EC,BOD,COD و... مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده ایستگاه های 3 و 4 و 5به میزان زیادی تحت تاثیر ورود پساب تصفیه خانه فاضلاب قرار دارند به گونه ای که غلظت برخی پارامترها با ورود پسابتصفیه خانه فاضلاب به طرز چشمگیری افزایش پیدا میکند (...، BOD, COD). همچنین تاثیر ورود پساب بر رودخانه بهگونه ای است که شاخص NSFWQI محاسبه شده، ایستگاه های 3 و 4 و 5 را در محدوده نامناسب جهت مصارف کشاورزینشان می دهد. در مجموع با توجه به وضعیت خودپالائی رودخانه در ایستگاه 6 وضعیت بهبود یافته و شرایط برای زیستآبزیان و نیز استفاده در مصارف کشاورزی بهبود می یابد. به منظور بهبود شرایط زیست محیطی و نیز حفظ اکوسیستمرودخانه، جلوگیری از ورود فاضلاب روستاهای مسیر بویژه روستاهای بانقلان، مهدی آباد، هفت چشمه، فاطمیه و... ، ممانعتاز تخلیه فاضلاب های شهری و صنعتی، ارتقاء وضعیت کارکرد تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام و نیز نظارت مستمر بر منابعآلاینده ای که پساب آنها واردآب رودخانه می شود، توصیه می شود.

نویسندگان

مهرداد پارسه

مدیر گروه آب شهری شرکت آب و فاضلاب استان ایلام، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب

عبدالرحیم پذیرا

معاون آموزشی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بوشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اداره کل حفاظت محیط زیست استان ایلام، بررسی منابع آلاینده ...
  • اسماعیلی، عباس. آلاینده ها و بهداشت واستاندارددر محیط زیست .انتشارات ...
  • پذیرا، محمد، مخاطرات استفاده ی مجدد از فاضلاب در کشاورزی، ... [مقاله کنفرانسی]
  • شرکت آب و فاضلاب استان، مطالعات تصفیه خانه فاضلاب شهر ...
  • شرکت آب منطقه ای استان ایلام، آمار کیفی آب رودخانه ...
  • Tchobanoglous G, Burton FL, Stensel HD. Wastewater Engineering: Treatment Disposal ...
  • Viessman W, Hammer M, Water supply and pollution control. 7th ...
  • Kegley SE, Andrews J.The chemistry of water. Trans Zarkami R, ...
  • _ Ground and Surface Water Hydrology, John Wiley and sons, ...
  • نمایش کامل مراجع