طراحی یک واحد تولید کننده گاز زیستی خانگی روستایی مجهز به سرپوش و همزن وبررسی آن از نظر حفاظت از محیط زیست و صرفهجویی در انرژی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 931

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EICONF02_095

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

چکیده مقاله:

این مقاله به بررسی، تحلیل و طراحی یک رآکتور بیوگاز خانگی برای کاربرد در روستا میپردازد. این رآکتور، که ترکیبی از هاضم بیوگاز مدل هندی و چینی میباشد، با مدت زمان اقامت 111 روز و با حجم هاضم 9،066 لیتر فضولات که با نسبت یک به یک با آب مخلوط شدهاند توانایی تولیدمتوسط بیش از یک مترمکعب گاز را در روز داراست. مکان مورد مطالعه روستای فیرورق از شهرستان خوی واقع در شمال غرب کشور انتخاب شدکه دلیل آن وجود دامداری و باغات فراوان در این منطقه و عدم دسترسی به گاز طبیعی لولهکشی شده میباشد. هدر رفت گاز از مخزن خروجی و سفت شدن محلول از دلایل کم بودن راندمان در هاضمهای بیوگاز میباشد. در طراحی و ساخت رآکتور موجود برای افزایش بازده ، از همزن مکانیکی جهت افزایش تولید و از سرپوش گازی برای استحصال بیوگاز حوضچه خروجی استفاده گردیده است. در تحلیل مسئله، همزن و سرپوش گازی جزء به جزء بررسی شده و برای سیستمی که دارای فقط سرپوش و سیستمی که دارای سرپوش و همزن به طور همزمان است محاسبات وطراحی انجام گردیده است. همزن دستی طراحی شده برای همگن کردن خوراک و سرپوش گازی به منظور جمع آوری گاز مخزن خروجی به کار میرود. حجم مخزن خروجی دو مترمکعب و سرپوش گازی تقریباً در ابعاد و اندازه مدل هندی و به حجم 056 لیتر میباشد. میزان بارگیری مخزن برای تامین انرژی یک خانواده روستایی، 12 تن مخلوط به دست آمد. پس از پایا شدن سیستم، مخزن به صورت متناوب با مقدار خوراک روزانه 06کیلوگرم فضولات گاوی تغذیه میشود. براساس آزمایشها و اندازهگیریهای علمی میزان گاز خروجی در حالت متعارف و بدون تجهیز برابر 1،610لیتر در روز است. شبیهسازی فرآیند در این تحقیق نشان داد که با به کار بردن همزن 06 درصد، سرپوش 21 درصد و همزن و سرپوش به طور همزمان 01 درصد مقدار بیوگاز تولیدی افزایش مییابد. کمترین تولید روزانه 916 لیتر در روز مربوط به دی ماه است و بیشترین تولید روزانه 2،056 لیتر در روز مربوط به مرداد ماه میباشد. مدلسازی سیستم در طول یک سال انجام گرفته است که در راستای آن نیاز انرژی ساختمان و انرژی گاز تولید شده بررسی شده و سیستم همپوشانی کافی از خود نشان میدهد. این در حالی است که محصولات خروجی رآکتور به صورت مستقیم و به عنوان کود در باغ استفاده میشوند که به جذابیت اقتصادی و سازگار بودن آن با محیط زیست میافزاید.

نویسندگان

مهدی آذری کیا

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، گرایش تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا

محمدعلی اشجاری

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Asian Development Bank. (2010). Rural Biomass Energy 2020. People's Republic ...
  • Dhliwayo, N. (2010). Social Sustainability of Biogas Production in Sogwala ...
  • Mateescu, C., Baran, G. and Babutanul, C. A. (2008). Opportunities ...
  • Nasery, V. (2011). Biogas for Rural Communities. Center for Technology ...
  • Parker, N. (2007). Integrated Biogas Solutions. Green Energy Solutions for ...
  • نمایش کامل مراجع