تحقیق در مورد تاثیر استفاده از مواد تغییر فاز دهنده همزمان با تغییر در آرایش لوله کشی آب گرمکن خورشیدی به صورت سیستم غیرفعال

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 409

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ELEMECHCONF03_0739

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

امروزه با توسعه سریع اقتصاد جهانی، انرژی مواد موردنیاز افزایش قابل ملاحظه ای به خصوص در کشورهای در حال توسعه داشته ، که به دنبال آن افزایش انتشار کربن در جو و تغییرات آب و هوایی را باعث شده و به همین دلیل علاقه مندی به صرفه جویی در انرژی و حفاظت زیست را شاهد هستیم. این تحقیق هم در جهت افزایش کارآمدی انرژی پاک می باشد. در کلکتورهای خورشیدی هرچه جذب حرارت به وسیله سیال عامل را افزایش دهیم در واقع دمای صفحه جاذب را کاهش و به طبع آن اتلاف حرارتی را کاهش داده و بازده را افزایش می دهیم. در این پژوهش تلاش شده تا با افزایش دمای سیال عامل با کار گذاری مواد تغییر فاز دهنده در زیر صفحه جاذب و با استفاده از گرمای نهان و تغییر در سیستم لوله کشی کلکتور خورشیدی بتوان در زمان نبود تابش خورشیدی، مدت زمان بیشتری همچنان آب گرم داشته باشیم. در آزمایش های انجام شده اختلاف دمای متوسط صفحه جاذب و دمای متوسط مخزن در آزمایش دوم در ساعت 15:00 برابر با 20.99 درجه ساننتیگراد بود و همین اختلاف دمای متوسط در آزمایش آخر در همان زمان 20.5 درجه سانتی گراد شد که هرچه بطرف غروب پیش می رفتیم این اختلاف بیشتر می شد. با مقایسه نمودن بازده در دو آزمایش دوم و سوم ( با و بدون PCM ) در می یابیم که میزان بازده در حالت بدون استفاده از مواد تغییر فازدهنده در ساعات کمتر از حدود 15:00 بیشتر از آزمایش با مواد تغییر فاز دهنده می باشد و علت آن جذب گرما به وسیله مواد تغییر فاز دهنده برای ذوب می باشد که در ساعات غروب آفتاب این رابطه عکس می شد و دلیل آن ذوب شدن مواد تغییر فاز دهنده و انتقال گرمای نهان آن به سیال عامل بود. در نتیجه عمل افزایش بازده را شاهد بوده و پس از غروب آفتاب برای چند ساعت توانستیم دمای آب را همچنان گرم نگه داریم.

نویسندگان

بهروز مظفری

دانشجوی دکتری تخصصی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک- ایران

قنبرعلی شیخ زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان

محمدباقر عالمپور

دانشجوی دکتری تخصصی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک- ایران

آرام سلیمانی

دانشجوی دکتری تخصصی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک- ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نوربرت شرایر و دیگران/ مترجم: بهزاد رضوان سنگسری/انرژی خورشیدی در ...
  • storage system with stearic acid as phase change material. nergyث ...
  • ffi ciency, renew able ع [1] Vine E. Breaking down ...
  • Mayurkumar S. Gandhi, Arijit A. Ganguli, Jyeshtharaj B. Joshia, Pallippattu ...
  • Kumar B. Design, development and performance evaluation of a latent ...
  • Gertzos K.P Optimal design and placement of serpentine heat exchangers ...
  • Hasan A. Phase change material _ storage system employing palmitic ...
  • Hasan A, Sayigh AA. Some fatty acids _ phase change ...
  • نمایش کامل مراجع