مدیریت آب مصرفی با بازیابی پساب سیستم تصفیه آب بخش دیالیزبیمارستان امام رضا(ع) لارستان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,404

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EMH03_008

تاریخ نمایه سازی: 13 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: مدیریت مصرف انرژی به معنای مصرف نکردن نیست، بلکه صحیح مصرف نمودن است. کارآیی بیشتر و هزینه کمتر با استفاده بهینه از خدمات امکان پذیر است. شروع هدفمند سازی یارانه ها توسط دولت و افزایش نسبی قیمت کالاها وخدمات، انرژی و آب مصرفی بخصوص در اماکن و ادارات دولتی، که ابتدا حذف یارانه ها در دستور کار قرار گرفت، ضرورت توجه به بهینه سازی و صرفه جویی بیش از پیش نمایان گردید. در همین راستا یکی از طرحهایی که جهت کاهش هزینه آب مصرفیدربیمارستان امام رضا)ع( لارستان اجرا گردیده، بازیابی و استفاده مجدد پساب تصفیه آب بخش دیالیز، در واحد رختشویخانه وآبیاری فضای سبز بیمارستان می باشد. روش کار: پساب خروجی از دستگاه اسمز معکوس ساخت شرکت تارگام طب تهران که دبی آن 41 لیتر در دقیقه می باشد به3 اینچی به صورت ثقلی به یک مخزن 3222 لیتری هدایت و در ورودی به / جای دفع به چاه جاذب، به وسیله 022 متر لوله 1 واحد رختشویخانه با مقداری از آب شهر مخلوط و مورد استفاده قرار می گیرد و مازاد آب به سه مخزن 4222 لیتری هدایت تا درفضای سبز بیمارستان مورد استفاده قرار گیرد. نتایج: با انجام موفق این طرح که کل هزینه کرد بیمارستان 0222222 ریال بود با احتساب هر متر مکعب آب به مبلغ 0222ریال روزانه 402222 ریال و ماهیانه 3022222 ریال صرفه جویی در هزینه آب بعمل آمد و سرمایه گذاری طرح در عرض 02 روز جبران گردید.نتیجه گیری: انجام این طرح به بیمارستانهایی که از بخش دیالیز برخوردارند توصیه می شود

نویسندگان

غلامعلی حقیقت

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، مسئول بهداشت محیط بیمارستان امام ر

محمد خندان

کارشناس ارشد پرستاری، مدیریت خدمات پرستاری بیمارستان امام رضا (ع)لارست

مسعود حاجی رجبی

مدیریت بیمارستان امام رضا (ع)لارستان، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ایمان بایگان

مسوول تاسیسات بیمارستان امام رضا (ع)لارستان، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :