پیش بینی رفتار لرزه ای حوزه آتشفشانی دماوند با استفاده از رهیافت توزیع پذیری غیرخطی درنقشه مغناطیس هوائی تهران و مازندران

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,731

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EP2008_018

تاریخ نمایه سازی: 8 فروردین 1387

چکیده مقاله:

از آنجا که توزیع غیر خطی مولفه های مغناطیسی نقش موثری در شناسائی سامانه های گسلی – لرزه زای کشور داشته اند ، لذا در این تحقیق ضمن بازنگری در نقشه مغناطیس هوائی استان های تهران و مازندران ، به بررسی تغییرات ساختاری منطقه و اثرات ناشی از فعالیت احتمالی آتشفشان دماوند بر مناطق لرزه خیز استان تهران (شمال-شمال شرق) مبادرت نموده و با بهره گیری از ویژگی توابع نمائی در حوزه فرکانسی ، امکان مطالعه رفتار دینامیکی پوسته براساس الگوی توزیع خطواره های مغناطیسی فراهم شده است. نتایج تحقیق حاکی از وجود دو نوع سامانه پایا و ناپایا در واحد زمینساختی منسوب به حوزه دماوند است که به ترتیب در دو راستای N-S وNW-SE ، موجب پیدایش کنش های ساختمانی متقابل و تغییرات بردار فشارشی برآیند در مناطق رورانده می گردند. از این رو بازنگری در پایگاه اطلاعات لرزه ای سامانه پایا ، همزمان با توسعه ایستگاه های سنجش الکترومغناطیسی و انجام مطالعات پالئوولکانولوژیکی به منظور بهینه سازی مدیریت آمایش در برابر بلایای طبیعی توصیه گردیده است .

نویسندگان

سید رضا مهرنیا

استادیار دانشگاه پیام نور و مشاوره مرکز ملی پیش بینی زلزله

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نقشه مغناطیس هوائی استان های تهران و مازندران، (1380)، مدیریت ...
  • اطلاعات لرزه خیزی استان های تهران و مازندران، (86-70)، پایگاه ...
  • Mandelbrot, B., (2006), Fractal Geometry of Nature, 21* Ed., W. ...
  • Turcotte, D. L., (1996), Fractals in geology and geophysics, Cambridge ...
  • Mehrnia, R., (2007), ،Fractal consideration to airborne magnetic anomalies as ...
  • نمایش کامل مراجع