بررسی اثرات استفاده از لایه ICP بر عمر مفید و وضعیت عایقی شینه های ژنراتور به کمک آزمون های پیرسازی شتاب یافته

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 844

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPGC07_002

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394

چکیده مقاله:

استفاده از لایه حفاظت کرونای داخلی (ICP) یکی از راهکارهایی است که در سال های اخیر برای بهبود وضعیت سیستم عایقی شینه های ژنراتور مورد توجه قرار گرفته است. در اکثر تحقیقات و ازمایش هایی که تاکنون انجام شده است، مزایای استفاده از لایه ICP با تکیه بر بهبود پارامترهای الکتریکی مانند Tan δ و PD روتین تست مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله با کمک انجام آزمون های تجربی Voltage Endurance به عنوان یکی از آزمون های پیرسازی شتاب یافته بر اساس استانداردهای IEEE1043 و IEEE 1553 اثرات احتمالی نامطلوب استفاده از لایه ICP تحقیق شده است. نتایج به دست آمده از انجام آزمون های عملی بر روی 4 شینه 18 کیلو ولت بدون ICP و 4 شینه که از لایه ICP استفاده نموده اند، دلالت بر این امر دارد که اگر چه مقادیر اولیه PD و Tan δ شینه ها به کمک لایه ICP بهبود یافته، اما در فرآیند پیرسازی اثرات نامطلوب خود را نشان داده و ضعف های عایقی مستتر در شینه های با ICP منجر به بروز تخلیه کامل و مردود شدن آزمون Voltage Endurance گردید. نتایج به دست آمده ضرورت توجه به آزمون های پیرسازی در هنگام تولید انبوه علی الخصوص در شرایط تغییر طراحی مانند استفاده از لایه ICP را روشن می سازد.

کلیدواژه ها:

شینه های ژنراتور (Stator bars) ، لایه حفاظت کرونای داخلی (ICP) ، تخلیه جزیی (PD) ، آزمون های پیرسازی شتاب یافته ، Voltage Endurance

نویسندگان

حامد هاشمی دزکی

آزمایشگاه مرجع صنایع انرژی (اپیل)، آزمایشگاه قدرت و نیروگاهی، تهران، ایران

حمید جهانگیر

دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، دانشکده مهندسی برق، تهران، ایران

محمدرضا نقاشان

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی برق، تهران، ایران

نصرالله طاهری

دانشگاه شهید بهشتی، پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :