بررسی چگونگی پرورش تفکر انتقادی در دانش آموزان در کلاس درس

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,512

فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPSCONF01_311

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

در این مقاله سعی شده روش های ایجاد تفکر در کلاس های درس بررسی شود و هدف این نوشتار ارائه راهکارهایی از نظر اندیشمندان حوزه تعلیم و تربیت در جهت پروراندن دانش آموزانی با تفکر انتقادی و خلاق در کلاس های درس است. برای رسیدن به چنین هدف هایی باید به کودکان فرصت داد تا خودشان افکار و اندیشه های خود را کشف کنند. ایده های خود را در قالب واژه ها بیان کنند انان نیاز دارند که خود را به عنوان افرادی توانا متفکر و با احساس کشف کنند . هدف های برنامه های اموزشی بسیاری از مدارس به این نکته اشاره دارند که مهارت فکری کودکان باید پرورش یابد اما تعداد کمی از انها راهکارهای روشنی در مورد چگونگی نیل به این هدف ارائه می کنند. تفکر خلاق زمینه کشف و فرضیه سازی را فراهم می کند. تفکر انتقادی زمینه توجیه سنجش مقبولیت دلیل و همچنین زمینه اثبات را فراهم می کند در این پروژه سعی شده است راهکارهای مناسب برای پرورش تفکر خلاق و تفکر انتقادی در کلاس درس ارائه شود و همچنین در این موضوع تحقیق نگاهی اجمالی به روش هایی دارد که با استفاده از آنها می توانیم به کودکان کمک کنیم تا به طور عمیق و جدی به مسائل بنگرند و قوای درونی خود را که بر حیاتشان تاثیرگذار است تحت کنترل خود دراورند. روش تحقیق از نوع کتابخانه ای و استفاده از منابع و سایت های معتبر علمی و نظرات سازنده نظریع پردازان معتبر و عالم می باشد. تفکر انتقادی نوعی شناخت جهت درک و ارزیابی یافته ها و پدیده ها بر پایه مهارت های از قبیل استدلال و تحلیل می باشد. پزوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین مهارت های تفکر انتقادی و یادگیری دانش اموزان صورت گرفته است. روش اجرا: این پژوهش به صورت مروری ساده انجام گرفته و در آن نظرات اندیشمندان در مورد تفکر انتقادی و ارتباط آن با یادگیری در دانش آموزان دوره ابتدایی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. نتایج: ارتباط تنگاتنگی بین تفکر انتقادی و میزان یادگیری در دانش اموزان وجود دارد. نتیجه گیری: نتایج بدست نشان می دهد که فرضیه مطرح شده در تحقیق (بین تفکر انتقادی و با بردن میزان یادگیری در دانش آموزان دوره ابتدایی رابطه وجود دارد) تایید و قابل بررسی می باشد.

نویسندگان

زهره حمزه لو

دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان شاغل در پست معاونت پرورشی دبیرستان مریم(ناحیه ۲ ارومیه)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ وزتر ه جرج . جی (1372) الگوی برنامه ریزی ...
  • _ -شعبانی ورکی، بختیار (1374) تاثیر در سه رهیافت آموزش ...
  • _ مایرز، چت (1374) آموزش تفکر انتقادی _ ترجمه خدایار ...
  • _ نقیب زاده میر عبد الحسین(1374) فلسفه کانت بیداری از ...
  • _ نشر، رابرت، 1385، آموزش تفکر به کودکان، ص25 ...
  • نمایش کامل مراجع