بررسی و مقایسه های استعدادهای چندگانه در مولفه های (فضایی، موسیقی، هستی گرایانه) دانش آموزان پسر نابینا و بینا مقطع راهنمایی شهرستان کوهدشت

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 542

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPSCONF02_0881

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394

چکیده مقاله:

هدف: از این پژوهش بررسی و مقایسه های استعدادهای چندگانه در مولفه های (فضایی، موسیقی، هستی گرایانه) دانشآموزان پسر نابینا و بینا مقطع راهنمایی شهرستان کوهدشت در سال تحصیلی 93-92 می باشد. روش پژوهش: حاضر با توجه به هدف آن زمینه یابی از نوع علی مقایسه ای است. جامعه آماری: در این پژوهش جامعه آماری عبارت است از کلیهدانش آموزان پسر نابینا و بینا مقطع راهنمایی شهرستان کوهدشت که در در سال تحصیلی 93-92 مشغول به تحصیل می باشند. نمونه آماری: از میان جامعه آماری دانش آموزان عادی 60 دانش آموز بینا به روش خوشه ای و از جامعه نابینایان نفر با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای برای تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون T مستقل استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان داد که در سه مولفه میان دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد. بدین ترتیب که افراد نابینا درمولفه هوشی وجودی (هستی گرایانه) و موسیقی بالاتر از همتایان بینا خود عمل کردند، اما در مولفه هوشی فضایی پایین تر از افراد بینا بودند (P<5%). نتیجه گیری: بر اساس یافته های بدست آمده از این پژوهش، پیشنهاد می شود که به توانمندی های افراد نابینا در زمینه های گوناگون بویژه در زمینه های: موسیقی، هستی گرایانه، که بالاتر از افراد همتای بینای خود عمل کردند، توجه شود همچنین با توجه به هر یک از این توانمندی های امکاناتی در نظر گرفته شود که زمینه هر چه بیشتر استقلال این افراد را در محیط های گوناگون مهیا کند.

کلیدواژه ها:

هوش های چندگانه ، دانش آموزان نابینا و بینا

نویسندگان

سمیه آزاد بخت

کارشناس ارشد تربیت بدنی

مرادعلی میری

کارشناس ارشد علوم تربیتی و آموزگار آموزش و پرورش

فاطمه کلهری

کارشناس ارشد علوم تربیتی

حمید کارگربرزی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Berberian, B. Ginhace, C .S, &amp;Cleeremans, A. (2010).Action blindness in ...
  • ampos, A. (2004). The vividness of imagery inaperson who has ...
  • -Dulin, D. (2007). Effects of the use of raised line ...
  • -Elisa, F., Josee, L ., &amp;Oreste, F. G (2002). Gross ...
  • Feist, G ., and Rosenberg, . E. (2009). Psychology: Making ...
  • Pitman, D. J. (1965). The musical ability of blind children. ...
  • Ro: der, B., Ro: sler, F., Neville, H. J, . ...
  • نمایش کامل مراجع