بررسی مقایسه ای تأثیر اختلافات بنیادی بین قوانین مالیاتی و استانداردهای حسابداری ایران بر تفاوت بین درآمد مشمول مالیات ابرازی و قطعی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,108

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCAA01_040

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394

چکیده مقاله:

این پژوهش با هدف شناسایی علل اختلاف بین سود مشمول مالیات ابرازی و درآمد مشمول مالیات قطعی تشخیصی از سوی سازمان مالیاتی مرتبط با اشخاص حقوقی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شرکتهای فعال در سطح استان مازندران که اظهارنامه مالیاتی تسلیم نموده اند و طی مراحل رسیدگی به مالیات آنها دفاتر و اسناد و مدارک ارائه نموده و با بررسی اسناد و مدارک مذکور مالیات قطعی آنها تعیین شده است، می باشد که سود مشمول مالیات ابزاری و درآمد مشمول مالیات قطعی 238 شرکت نمونه حائز شرایط انتخاب و معناداری تفاوت بین سود مشمول مالیات ابرازی و درآمد مشمول مالیات قطعی برای تمام سالهای مذکور آزمون شده است. نتایج این پژوهش بیانگر آنست که بین سود مشمول مالیات ابرازی و درآمد مشمول مالیات قطعی تفاوت معناداری وجود دارد و مهمترین عامل در ایجاد این اختلاف در حالت قبولی دفاتر عمده ترین هزینه هائی که – از مجموع هزینه های ابرازی شرکت های مورد بررسی- از سوی سازمان مالیاتی، غیرقابل قبول تشخیص داده شده اند عبارتند از 17/79% اختلاف ناشی از عدم ارائه یا عدم وجود مستندات و فاکتور در اثبات هزینه و 14/86% به علت عدم ارتباط هزینه با درآمد شرکت که بیانگر این نکته می باشد که انجام ناقص فرآیند حسابداری در چرخه فعالیت مالی شرکت ها و همچنین هزینه سازی یا کتمان درآمد از سوی شرکت ها و نیز اختلاف بین استانداردهای حسابداری و قانون مالیاتهای مستقیم جزء عوامل اصلی ایجاد اختلاف بین سود مشمول مالیات ابرازی و درآمد مشمول مالیات قطعی در حالت قبولی دفاتر می باشند.

کلیدواژه ها:

سود مشمول مالیات ابرازی ، درآمد مشمول مالیات قطعی تشخیصی ، اختلاف سود دفتری و درآمد مالیات

نویسندگان

مهرداد ولی پور

گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا ایران

کیوان اکبرپور

گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا ، نکا، ایران

جواد بابایی خلیلی

گروه حسابداری، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز، ایران

علی اروزیان رستمی

گروه حسابداری، واحد نکا، دانشگاه آزاد اسلامی نکا، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Benjamin C. Ayers _ Stacie K. Laplante and Sean T. ...
  • Jeri K. Seidman(March 2010) _ "Interpreting the Book-Tax Income Gap ...
  • Lillian Mills , Kaye Newberry and William B Trautman (May ...
  • LASZLO GOERKE (FEBRUARY 20 08), _ O VE RPAYMENT S ...
  • _ Mihir A. Desai (October 20 02) _، The Divergence ...
  • نمایش کامل مراجع