میزان تجمع نیترات و سرب در مزارع پیاز شیراز

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 748

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCAES01_152

تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

غلظت بالای نیترات و سرب در سبزیجات نظیر پیاز میتواند اثرات زیانباری بر سلامتی انسان داشته باشد. و تجمع آنها در اثر استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی و آبیاری مزارع با پساب فاضلابهای شهری حاوی ترکیبات سرب و یا فاضلاب کشاورزی وهمچنین کشت پیاز در مزارع نزدیک جادههای پرتردد به این گیاه راه مییابد. بدین منظور جهت بررسی میزان تجمع نیترات و سرب پیازهای مزارع اطراف شیراز نمونهگیری در مردادماه 2931 )زمان برداشت( در 3 روستا )ماهفیروزان، گردخون، اقبالآباد( انجام شد که از هر روستا 9 مزرعه انتخاب گردید. آبیاری مزارع روستای ماهفیروزان توسط چاههای نیمه عمیق اما در روستاهای گردخون و اقبالآباداز پسآب تضفیه خانه شیراز مزارع آبیاری می گردد. پس از آمادهسازی نمونهها، میزان نیترات موجود درنمونه ها با استفاده ازروش میکروکلدال و میزان سرب به روش جذب اتمی اندازهگیری شد و میانگی غلظت نیترات در روستاهای ماهفیروزان، گردخون، اقبالآباد به ترتیب 923و1100و1273 پیپیام و میانگی غلظت سرب به ترتیب 0/33و1/7و1/8 پیپیام به دست آمد. میانگی غلظت نیترات در نمونههای روستای ماهفیروزان از حد مجاز توصیه شده در رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت کمتار و از شرایط قابل قبول برای مصارف انسانی برخوردار میباشند اما در روستاهای گردخون و اقبالآباد از حد مجاز توصیه شده در رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت بیزتر و از شرایط قاب قبول برای مصارف انسانی برخوردار نمیباشند. اما میانگین غلظت سرب در نمونه های پیاز شیراز کمتراز حد مجاز توصیه شده بود و از شرایط قاب قبول برای مصارف انسانی برخوردار بودند. هر 9 روستاها از لحاظ میزان نیترات تفاوتمعنی داری را نزان دادند ومیانگی غلظت سرب در روستاها با یکدیگر اختلاف معنیداری نداشتند. توصیه میگردد ازکشت پیاز در نزدیکی جاده های پرتردد و از آبیاری مزارع با پسآب فاضلاب خودداری شود و همچنین استفاده ازکودهای ازته با پوشش گوگردی تقسیط کودهای ازته و محلولپاشی کودهای ازته انجام گیرد

کلیدواژه ها:

نویسندگان

عبداله اسفندیاری بیات

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، دانشکده کشاورزی، شیراز، ایران،

آنیتا نماینده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه علوم باغبانی، شیراز، ایران

علی کسرائیان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه علوم خاک، شیراز، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ملکوتی، محمد جعفر، 1378، کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
  • غلظت نیترات در برخی از گیاهان در اصفهان [مقاله کنفرانسی]
  • ولد خانی، نیریه، 1385، خواص غذایی و سلامتی پیاز، قابل ...
  • دادبان شهامت، یوسف ؛ شهریاری، علی ؛ رحیم زاده، علی ...
  • ملکوتیان، محمد؛ ابولی، میترا؛ احرامپوش، محمد حسن؛، 1388 بررسی میزان ...
  • I6] دزفولی، احمد؛ هادی عبداللهی، 1389، طرح پایش نیترات توسط ...
  • جهاد کشاورزی استان فارس _ 1390، آمار سطح زیر کشت ...
  • P i etroSantam aria _ 2006 .Review Nitrate in vegetables ...
  • Monica NEGREA , Ciprian RUJESCU , Ersilia ALEXA , Aurel ...
  • Nilton NelioComet _ Madles Q Martins , Jose ...
  • ArcanjoNunes _ 2011, Nitrate concentration in lettuce leaves depending _ ...
  • نمایش کامل مراجع