بررسی تاثیر دما و زمان انکوباسیون بر هیدرولیز لاکتوز شیر توسط آنزیم بتاگالاکتوزیداز استخراج شده از مخمر Kluyveromyces lactis

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,026

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCSF01_198

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

در 10 سال اخیر تولید صنعتی آنزیم بتاگلاکتوزیداز برای به کارگیری در فراورده های شیری به صورت مناسب و مقرون به صرفه امکان پذیر شده است. فرایندهای هیدرولیز لاکتوز توسط تکنولوژی آنزیمی با هدف بهبود محصولات با محتوای پایین لاکتوز برای افراد حساس یه مصرف لاکتوز و نیز کاهش مشکلات برخی محصولات و بهبود فرایندهای محصولات لبنی می باشند. دقت در شرایط فرایند هیدرولیز بر بازده فرایند موثر است. هدف در جریان این پژوهش بررسی تاثیر دما و زمان انکوباسیون آنزیم بتاگالاکتوزیداز و همچنین تاثیر ترکیب شیر بر فعالیت آنزیم و میزان هیدرولیز لاکتوز شیر بود. شیر پاستوریزه با درصدهای چربی متفاوت (1/5 و 3%) در دماهای مختلف (35، 40 و 45 درجه سانتیگراد) تحت تاثیر آنزیم بتاگالاکتوزیداز حاصل از مخمر لبنی Kluyveromyces lactis (> ا5200NLU/g) به میزان 0/4g/l قرار گرفت. پس از گرمخانه گذاری در دماهای مذکور در فاصله های زمانی مشخص (0/5، 1 و 1/5 ساعت) نمونه هایی از شیرهای آنزیم رنی شده در دمای 90 درجه به مدت 5 دقیقه به منظور غیر فعال سازی آنزیم قرار گرفتند. آزمون های اسیدیته (بر حسب درصد اسید لاکتیک ) ، pH و تعیین درصد هیدرولیز لاکتوز در مورد هر یک از نمونه ها انجام شد. بیشترین فعالیت آنزیم در دمای 40 درجه سانتی گراد مشاهده گردید. در ابتدا سرعت هیدرولیز لاکتوز توسط آنزیم بالا بوده و به تدریج سرعت عمل آنزیم کاهش یافت. بیشترین آنزیم در 2 ساعت اولیه مشاهده گردید. کاربرد آنزیم تاثیر معنی دار (0.05>p) بر میزان اسیدیته و pH نداشت و تنها با افزایش اندک اسیدیته همراه است. با وجود اینکه با کاهش میزان چربی شیر میزان هیدرولیز افزایش یافت ولی این میزان فاقد تاثیر معنی دار (0/05>p) بود. بالاترین بازده هیدرولیز آنزیمی لاکتوز (81%) توسط آنزیم بتاگالاکتوزیداز حاصل از مخمر لبنی Kluyveromyces lactis در شرایط دمایی 40 درجه سانتیگراد و زمان فرایند 1/5 ساعت بدون تاثیر قاب ملاحظه در pH و اسیدیته شیر مشاهده گردید.

نویسندگان

مهدیس حبیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه علوم و صنایع غذایی، یزد، ایران

سید علی یاسینی اردکانی

دکترای صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه علوم و صنایع غذایی، یزد، ایران

محمد دانشی

دکترای صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه علوم و صنایع غذایی، یزد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chen, _ L, Y., Frank, J, F., Loewenstein, M. 1981. ...
  • Colinas, B. R., Abreu, M. A. D., Arrojo, L. F. ...
  • Ibarra, A., Acha, R., Calleja, M. T., Chiralt-Boix, A., and ...
  • Matijevic, B., Lisak, K., Bozanic, R., and Tratnik, L. 201 ...
  • Rajakala P, and Karthigai Selvi P. 2010. The eeffect of ...
  • Chen C, S., Cheng-Kuang Hsu b, a., Chiang a B, ...
  • Kwak, H, S., Jeon, I, J. 1986. Effect of various ...
  • Davood, _ Dariani, DN; Frank, JF and Lowenstein, M. 1982. ...
  • Matak, K. E. 1999. Lactose hydrolysis by fungal and yeast ...
  • Jokar1, A., and Karbassi, A. 2011. In-house Production of Lactose-hydrol ...
  • نمایش کامل مراجع